NYMB4

NEIL YOUNG MIRROR BAND
Bluescafé, Apeldoorn
28 september 2013

Tekst: William Lindner, Foto’s: JRobert Germeraad, Video’s: William Lindner/JRobert Germeraad

Afgelopen zaterdag kwamen de Neil Young liefhebbers in het Bluescafe Apeldoorn flink aan hun trekken tijdens het optreden van de Neil Young Mirror Band .

Het Bluescafe Apeldoorn vond op de website slechts een link verwijzing naar het concertverslag Bluesmagazine van 3 jaar geleden Poppodium Escape in Veenendaal wervend genoeg als aankondiging met de opmerking : “Wat kunnen wij daar nog aan toevoegen?..”

En inderdaad met een ongelooflijke precisie uitgevoerd werden de nummers van Neil Young deze avond over het publiek uitgestrooid.

In een goed gevuld Bluescafe werden de aanwezige muziekliefhebbers in 2 sets getrakteerd op fraaie uitvoeringen van Neil Young songs zoals de opener Don’t Cry No Tears, Down by The River, Old Man, Comes a Time, Cinnamon Girl, Alabama ,Like a Hurricane Mr Soul, Southern Man en de uitsmijter Rockin’ in the Free World . En de wijze waarop het werd uitgevoerd was voor de aanwezige liefhebbers van Neil Young echt volop genieten.

Zanger gitarist Gerry Wolthof, Hemmo Barla (gitaar en zang), Ad Antoinisse (bas en zang) en Bert Stadman op drums lieten horen dat covers van een beroemd artiest ook op een uiterst respectvolle wijze heel dicht het origineel kunnen benaderen. Gerry Wolthof is gezegend met een prima zangstem . En ik deed af en toe mijn ogen dicht om eens extra te ervaren wat ik het verslag van 3 jaar geleden werd aanbevolen: “.. doe je ogen dicht en het verschil van de echte Neil Young is nauwelijks waar te nemen.” Overdreven? Neen . Ik heb het regelmatig gedaan .Ik heb het deze avond ook zo ervaren.

Aan het eind van het optreden komen een groot aantal Neil Young liefhebbers de band leden persoonlijk complimenteren over de wijze van uitvoering van de diverse Neil Young nummers. Waaronder onder meer het compliment van een enorme Neil Young fan:” Ik heb bijna alle Neil Young Live optredens bijgewoond. Sommige nummers die jullie speelden klonken zelfs beter dan Neil Young…”

Een groter compliment kan je een Cover band niet maken..

Ben je liefhebber van Neil Young dan raad ik je aan beslist een optreden van deze band te bekijken. Neen ..beluisteren als ze bij je in de beurt zijn!

Websites:
NEIL YOUNG MIRROR Band (NYMB)! http://www.stillgoingwest.nl/
Het Bluescafe Apeldoorn : http://www.bluescafe.nl/

Zie hieronder de Video Verslag van het concert.

NYMB – ‘Long May You Run’

NYMB – ‘Like A Hurricane’

NYMB – ‘Cinnemon Girl’

NYMB -‘Heart Of Gold

NYMB- ‘Powder Finger’

NYMB – ‘Rockin’ in the Free World

Video-Impressies-Playlist NEIL YOUNG MIRROR Band LIVE


Ook op Blues Magazine ...