Nieuw: Mississippi: Blues en Burgerrechten

In deze barre corona-tijden kun je niet naar Mississippi reizen. Maar als leunstoelreisboek, voorpret én voorbereiding is deze nieuwe Odysseegids een welkome afleiding!

De gids beschrijft alle plekken die in de geschiedenis van de blues én de strijd voor (zwarte) burgerrechten van belang zijn.

Daarnaast wordt In ruim dertig kaderteksten de betekenis geschetst van bluesmuzikanten en zwarte activisten die hun sporen hebben nagelaten. Bij elk van hen wordt verwezen naar een video op YouTube die op indringende wijze dit belang verbeeldt. Op Spotify is een afspeellijst (Odyssee Mississippi Blues) van drie uur aangemaakt met ruim vijftig bluesnummers.

Met deze gids ervaar je verleden, heden en toekomst van de blues in musea, op historische plekken, op festivals en in juke joints. De diepe sporen van de slavernij en het zwarte verzet daartegen laten zich zien op vele plekken en in ontroerende musea. De gids leidt je ook naar de witte stranden van de kust, de ‘mighty Mississippi’, de katoenvelden en de heuvels in het noorden. New Orleans (Louisiana) en Memphis (Tennessee) komen ook aan bod, steden die verbonden zijn met zowel de blues als de burgerrechten van Mississippi.

De auteur is Leo Platvoet is socioloog, oud-politicus en groot blues liefhebber. Hij bezocht drie keer Mississippi om de bronnen én de vitaliteit van de blues te ontdekken.

Te bestellen bij bol.com

B.B. King muurschildering in Indianola
B.B. King muurschildering in Indianola. Foto Leo Platvoet

Mississippi: Blues en Burgerrechten

Leo Platvoet

Mississippi: Blues en Burgerrechten
ISBN 9789461230713 | 170 blz. | Prijs: € 22,50 | e-book € 10

Verkrijgbaar bij de (reis)boekhandel, internetboekhandel en via Odyssee Reisgidsen


Ook op Blues Magazine ...