Robert Finley - "You Got It (And I Need It)" [Official Audio]

 
Robert Finley brengt de nieuwe single ‘You Got It (And I Need It)’ uit van zijn aankomende album ‘Black Bayou’, dat op 27 oktober uitkomt en geproduceerd is door Dan Auerbach. De nieuwe single You Got it (and I need it) bevat drie nummers en heeft alles in zich wat Robert Finely zo bijzonder maakt. Dan Auerbach zorgt voor de rest, en weet je dat het wel snor zit. Fijne muziek dit voorproefje.

Robert Finley brengt blues, soul en funk en deelt verhalen uit de moerassen van Louisiana met zuidelijke soul, jazz, blues en rock-‘n-roll.“You Got It (And I Need It) is een funky, zuiders verhaal waarin de blues- en soulartiest Robert Finley dit nummer met rockstar-branie omarmt. De geschiedenis van Finley vormt de basis voor al zijn muziek en zijn verhaal is behoorlijk opmerkelijk. Nadat hij zijn vrouw, zijn huis en zijn gezichtsvermogen had verloren door gluacoom, moest Finley zich terugtrekken uit zijn beroep als timmerman en als alternatief zijn muziekcarrière voortzetten. Hij werd een muziekster toen hij in de zestig was en verscheen op America’s Got Talent, gevolgd door een hit die hem op de cover van SPIN Magazine bracht, in de Late Night Show bij Stephen Colbert. Er volgde een tournee met Greta Van Fleet en het prachtige album Sharecropper’s son .

Robert Finley nam Black Bayou met Dan Auerbach in diens Easy Eye Sound Studio in Nashville. Het is de vierde keer dat het duo samenwerkt en ze gebruikten voor dit album een andere aanpak. In plaats van vooraf nummers te schrijven, zoals voor Goin’ Platinum uit 2017 en Sharecropper’s Son uit 2021, onstond alles terplekke in de studio, waarbij Auerbach een band leidde met enkele van de beste spelers die er zijn zoals drummers Patrick Carney (The Black Keys) en Jeffrey Clemens (G. Love & Special Sauce), bassist Eric Deaton en de legendarische Hill Country-bluesgitarist Kenny Brown. Samen met zijn dochter en kleindochter Christy Johnson en LaQuindrelyn McMahon, als backing vocals werkten ze snel, bedachten de individuele onderdelen ter plekke en namen alles in één take op.

Foto Listen to: Robert Finley- nieuwe single ‘You Got It (And I Need It)’

Socials:
https://www.robertfinleyofficial.com/
https://www.facebook.com/RobertFinleyMusic
https://www.instagram.com/robertfinleymusic/?hl=en


Ook op Blues Magazine ...