Joe Bonamassa
Special Exclusive Event by Planet Rock
Gibson Studio, London
16 februari 2010

Joe Bonamassa

Door Andre Wittebroek

Dinsdag 16 februari speelde Joe Bonamassa een show voor een select gezelschap van bijna 150 mensen in de Gibson Studio in London. Deze avond werd georganiseerd door Planet Rock Radio in samenwerking met Gibson Studio. In de voorafgaande weken konden mensen d.m.v. een prijsvraag m.b.t. Joe een kaartje winnen voor deze avond. Er waren geen kaarten te koop, alleen te winnen via de prijsvraag.

Zoals de vertegenwoordiger van Planet Rock mij vertelde waren er tienduizenden deelnemers aan de kwis!!! (Gelukkig had ondergetekende een uitnodiging gekregen , wel om andere redenen).

Ik moet zeggen dat het ontzettend leuk was de band weer eens in zo’n kleine intieme zaal te zien spelen ,net zoals in het begin van mijn kennismaking met hem in 2003/2004. Toen speelde hij ook voor deze aantallen. Nu is het allemaal veel groter geworden en dat maakte deze avond nog unieker.

Joe Bonamassa

Tijdens deze eerste show van Joe en band in 2010 speelde hij ook enkele nummers van zijn in maart uit te komen nieuwe CD Black Rock. Joe speelde een bijna volledige show van 90 minuten. Hij begon met The Ballad of John Henry, daarna Last Kiss gevolgd door So Many Roads alle wel bekend van zijn laatste tours. Daarna volge het eerste nieuwe nummer 3 Times A Fool. Dit Otis Rush nummer is een prachtige blues met een Rocky randje, zeker een live succes de aankomende tour. Via een schitterend gevoelig If Heartaches Were Nickles, het rockende Further On Up The Road naar de Joeklassieker Sloe Gin , met een ZO ontroerend extra lang intro, ja ik hield het niet droog, echt waar. Lou Reed zegt Muziek is Emotie, blijkt maar weer. Toen het tweede nieuwe nummer Steal Your Heart Away. Niemand minder dan Led Zeppelin’s ROBERT PLANT zelf adviseerde mij dit nummer op te nemen voor Black Rock”, zei Joe voordat ze het speelden. Een echte knaller met stevige, heavy gitaarrifs. Een heerlijke livesong. Direct gevolgd door de derde nieuwe When The Fire Hits The Sea een wat rustiger nummer dat goed op de vorige CD The Ballad Of John Henry had gepast.

Young Mans Blues met knallende gitaarkoorden en sterke vocalen, gevolgd door The Great Flood waar zangeres Sandi Thom de vocalen deed. Vond ik minder dan wanneer Joe het zingt. Via het bekende akoestische Woke Up Dreaming en de beste rocksond sinds jaren Just Got Paid kwam er een eind aan deze gedenkwaardige avond!!

Joe Bonamassa

Op de setlist , die ondergetekende kreeg van toetsenist Rick Mellik, , staat nog Mountain Time maar dat ging niet door vanwege een geblesseerde vinger van Joe.

Al met al een zeer bijzondere avond die ik nooit zal vergeten want wanneer zie je een eerste show van het jaar, in de Gibson Studio, met de premiere van 3 nieuwe nummers voor zo’n klein gezelschap! Ik hoop dat mijn zeer amateuristische foto’s een goede indruk geven van het geheel.

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa

Website Joe Bonamassa : www.jbonamassa.com


Ook op Blues Magazine ...