Jimmy Bowskill - Live (CD)

JIMMY BOWSKILL
Live

CD | label: Ruf Records / Munich Records | release datum: 29 maart 2010

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd alles gratis bezorgd.

Door Stan van der Lugt

In 1895 schreef H.G. Wells de beroemde science fiction roman The Time Machine, dat zeker al 3 keer werd verfilmd. In dit boek wordt de mensheid in staat geacht om via een tijdmachine te reizen naar de toekomst en het verleden.
Het zou mij niet verbazen als veel bezoekers van deze site wel eens met de tijdmachine van Wells een reisje terug in de tijd zouden willen maken en dan vooral naar periode 1967 tot 1972, de glorietijd van de bluesrock.
Na het beluisteren van de nieuwe cd van Jimmy Bowskill, live opgenomen in zijn geboorteland Canada, weet je dat je de trip nog even kan uitstellen want het album is op zich al een reis terug in de tijd.
Het zou me niet verbazen dat de pas 19 jarige Bowskill, die ook al 2 studio albums op zijn naam heeft staan, als opgroeiende tiener een kijkje heeft genomen in de platencollectie van zijn ouders.
Anders kan ik niet verklaren dat “Live” een, overigens prachtig, retro album is geworden met, naast eigen werk, covers van The Free / Paul Rodgers (2x), Fleedwood Mac en B.B. King.
Met zijn acht eigen werkstukjes toont Bowskill ook aan zelf goed in het gehoorliggende songs te kunnen schrijven.

Met behulp van Gibson gitaren en een Marshall versterker reproduceert Jimmy Bowskill het karakteristieke geluid van de bluesrock van 40 jaar geleden en voor de liefhebbers van de muziek uit deze periode is het album een absolute aanrader. Ook de prachtige cover van het album, gemaakt door Bob Masse bekend van werk voor o.a. Bob Dylan, The Doors, Grateful Dead, doet aan deze periode denken.
Jimmy Bowskill is nog jong, maar nu al enorm talentvol en met een klein beetje geluk kan hij uitgroeien tot een grote ster. Dat is natuurlijk toekomstmuziek maar wie weet biedt voor mij de tijdmachine van Wells alsnog uitkomst.

The Jimmy Bowskill Band
Jimmy Bowskill – Guitar & vocals
Dan Neill-Drums
Wayne Deadder-Bass & vocals

Tracks
01. Far From Reality 4:18
02. Rattlesnake Shake 4:22
03. Walk in My Shadow 3:12
04. Loser 8:17
05. Be Mine 6:14
06. Broke Down Engine 3:19
07. Drifting Haze 5:55
08. Diamond Ring 3:00
09. Ride a Pony 5:00
10. Karadag 3:46
11. Three O’clock in the Morning 10:12
12. Link Into Your Chain 3:54

Website Jimmy Bowskill : www.jimmybowskill.com


Ook op Blues Magazine ...