Het festival zal niet twee, maar weer drie dagen zijn!

Holland International Blues Festival 2024 start op donderdag 13 juni! Tot ziens in Blues Village Grolloo!

Holland International Blues Festival
13, 14 en 15 juni 2024
Blues Village, Grolloo

Holland International Blues Festival 2024

Holland International Blues Festival
Programma en Line-up

Donderdag 13 juni:
DeWolff XL, Kai Strauss & The Electric Blues All-stars, Mell VF, Kyla Brox, Grollo

Vrijdag 14 juni:
Buddy Guy – Damn Right Farewell, The Devon Allman Project, Matt Andersen & the Big Bottle of Joy, JJ Grey & Mofro, Thorbjørn Risager & the Black Tornado

Zaterdag 15 juni:
Robben Ford, Warren Haynes Band, Eric Johanson, Joe Louis Walker, Ally Venable Band

Blues Village Grolloo

Dagkaart 13 juni: € 55, incl. servicekosten
Dagkaart 14 juni en 15 juni: € 100, incl. servicekosten
3-dagenkaarten: € 209, incl. servicekosten

De kaartverkoop is gestart via ticketmaster.nl. Meer informatie op de website van Holland International Blues Festival

Foto: Warren Haynes

Persbericht 9 februari 2024

ROBBEN FORD, WARREN HAYNES EN DEVON ALLMAN OP HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL 2024

Robben Ford, Warren Haynes Band en The Devon Allman Project zijn toegevoegd aan de line up van het Holland International Blues Festival 2024. Ook DeWolff XL, Eric Johanson, Thorbjørn Risager & the Black Tornado en Kyla Brox maken dit jaar hun opwachting in het Drentse Grolloo. Hiermee is het programma van het festival dat op 13, 14 en 15 juni plaatsvindt compleet. Eerder werd al de komst van onder meer Buddy Guy en Joe Louis Walker aangekondigd. De kaartverkoop van losse dagkaarten is vandaag gestart.

Robben Ford leerde zichzelf gitaarspelen nadat hij de twee gitaristen van The Paul Butterfield Blues Band hoorde. Hoewel hij veel uiteenlopende genres omarmde, blijft de blues de kern van zijn gitaarspel. Ford kreeg vijf Grammy-nominaties en werd uitgeroepen tot een van de ‘100 Beste gitaristen van de 20e eeuw’ door het magazine Musician. Zijn laatste album, ‘Night In The City, verscheen afgelopen december.

Voor Warren Haynes is het niet de eerste keer dat hij in Grolloo speelt; in 2017 stond hij er al eens met Gov’t Mule. Sinds hij voor het eerst een gitaar oppakte op 11-jarige leeftijd heeft hij hem niet meer losgelaten. Haynes bracht drie albums uit en werkte samen met een hele rits uiteenlopende artiesten: zo was hij recent nog te gast op Dolly Partons laatste album ‘Rockstar’.

Devon Allman is de tweede zoon van Gregg. Maar Devon is ook bekend om zijn eigen bands, zoals Honeytribe en the Royal Southern Brotherhood. Hij komt naar Grolloo met The Devon Allman Project, een zeskoppige band die al door zo’n twintig landen toerde. Vorig jaar vestigde hij nog een wereldrecord met 50 concerten in 50 verschillende Amerikaanse staten in 49 dagen.

Hammond-aangedreven powertrio DeWolff heeft inmiddels al tien albums en drie livealbums uitgebracht, een Edison gewonnen, een album opgenomen met Black Keys-producer Mark Neill en meer dan 1000 optredens gedaan in Europa, Australië, Indonesië en Rusland. Met hun album ‘Love, Death & In Between’ uit 2023 op zak en hun ‘XL’-band met bas, percussie, blazers en backing vocals komen ze Grolloo wegblazen zoals ze ook al deden in 2022.

Bluesrocker Eric Johanson kreeg zijn eerste gitaar op zijn vijfde, leerde zichzelf spelen en werd al snel een grote belofte. Hij ontwikkelde ook een liefde voor harde rock en gebruikt blues nu als een springplank naar een harder, breder geluid. Op zijn laatste album ‘The Deep And The Dirty’ uit 2023 biedt hij ‘alles van roadhouse rootsrock tot donkere, bluesy Americana’. Het album kwam op nummer 1 binnen in de Billboard Blues Charts.

Thorbjørn Risager ontdekte als late tiener de muziek van B.B. King en Ray Charles en zong al tijden de blues toen hij werd aangenomen op het conservatorium in Kopenhagen. In 2003 vormde hij Thorbjørn Risager Blue 7, dat in 2014 werd omgedoopt naar Thorbjørn Risager & The Black Tornado. Ze hebben inmiddels een heel rijtje albums op hun naam staan, met als nieuwste ‘Navigation Blues’ uit 2022.

De Britse blues- en soulzangeres Kyla Brox werd al omschreven als ‘de beste vrouwelijke bluesvocalist van haar generatie’ en zelfs ‘het Britse antwoord op Aretha Franklin’. Brox won zowel de UK als de Europe Blues Challenge en werd uitgeroepen tot Beste Zangeres bij de European Blues Awards in 2019. Tot nu toe bracht ze vijf studioalbums uit.

Persbericht 13 december 2023

Buddy Guy op Holland International Blues Festival 2024

Blueslegende Buddy Guy, Joe Louis Walker, Matt Andersen & the Big Bottle of Joy en JJ Grey & Mofro zijn de eerste namen voor het Holland International Blues Festival 2024. Ook Kai Strauss & The Electric Blues All-stars, Ally Venable, Mell & Vintage Future en tributeband Grollo zijn van de partij. Het festival in het Drentse Grolloo vindt volgend jaar plaats op 13, 14 en 15 juni. Passe-partouts gaan vrijdag 15 december om 10.00 uur in verkoop via Ticketmaster. De verkoop van losse dagkaarten start op een later moment.

Buddy Guy (concertfoto)

Het optreden van Buddy Guy is onderdeel van zijn Damn Right Farewell Tour. Na een carrière van meer dan vijf decennia gooit de blueslegende het bijltje erbij neer. De gitarist staat bekend als een van de hardst werkende artiesten in de muziekwereld, met 150 shows per jaar en zo’n beetje elke twee jaar een nieuw album. Op zijn laatste, ‘The Blues Don’t Lie’ uit 2022, werkten onder meer Mavis Staples, Elvis Costello, James Taylor en Jason Isbell mee als vocalisten.

Zanger, componist en gitarist Joe Louis Walker pakte voor het eerst een gitaar op toen hij acht was en is nu dik in de zeventig. Als tiener speelde hij al met vele groten der aarde, zoals John Lee Hooker, John Mayall, Muddy Waters en Jimi Hendrix. Op zijn schoorsteenmantel pronken zes Blues Music Awards en hij werd geïntroduceerd in de Blues Hall of Fame. De in San Francisco geboren ‘JLW’ bracht in 2023 zijn meest recente album ‘Weight Of The World’ uit.

De Canadese gitarist en singer-songwriter Matt Andersen begon zijn muzikale carrière in 2002 en werkte en toerde met nogal wat grote namen, zoals Bo Diddley, Buddy Guy, Tedeschi Trucks Band, Marcus King en Beth Hart. Hij sleepte ook al een hele massa prestigieuze prijzen binnen, waaronder meerdere Maple Blues Awards en European Blues Awards als Beste Solo/Akoestische Act. In 2023 verscheen zijn meest recente album ‘The Big Bottle of Joy’. Het is zijn tiende studioplaat en de opvolger van het bejubelde ‘House To House’ uit 2022. Op HIBF treedt hij op met zijn band, ook The Big Bottle of Joy geheten.

JJ Grey & Mofro stonden op de allereerste editie en komen nu terug met een gloednieuw album, ‘Olustee’. Het is hun tiende, en het eerste in maar liefst negen jaar. De band komt uit Jacksonville, Florida en is gevormd rond zanger en componist JJ Grey. Mofro was het woord dat hij gebruikte om zijn muziek en geluid te omschrijven toen hij gewoon nog in een houthandel werkte. Inmiddels staat het voor de bevlogen muzikanten waarmee hij speelt.

De Duitse blueszanger en gitarist Kai Strauss nam tot nu toe zeven albums op. De nieuwste, ‘Night Shift’, verscheen tegen het einde van 2022. Straus mocht meerdere German Blues Awards in ontvangst nemen en zette zichzelf op de kaart als bandleider maar ook als een begenadigd sideman; zo speelde hij met grootheden als Jimmy Johnson, Mike Wheeler en Lurrie Bell. Hij toert regelmatig met zijn eigen band, The Electric Blues All-stars.

Singer-songwriter en gitariste Ally Venable uit Texas staat bekend om haar dynamische liveshow en begon al vroeg met muziek maken: op haar dertiende vormde ze haar eerste band en slechts een jaar later bracht ze haar eerste EP uit. Ze scoorde Buddy Guy en Joe Bonamassa als gasten op haar laatste album ‘Real Gone’ uit 2023, nadat ze op diens voorganger ‘Heart Of Fire’ (2021) al hulp kreeg van haar mentor Kenny Wayne Shepherd and Devon Allman.

Mell & Vintage Future, opgericht door muziekveteranen Nico Brandsen (toetsen) en Ton Dijkman (drums) met de jonge zangeres Melanie ‘Mell’ Jonk, is favoriet bij zowel radio-dj’s als publiek en bracht tot nu toe drie albums uit. Ze waren te zien in tv-programma’s als Linda’s Zomerweek en We Want More en Mell gooide in haar eentje recent nog hoge ogen in Beste Zangers. Vanwege ziekte moest Brandsen de band helaas verlaten, maar die besloot gelukkig door te gaan.

Grollo noemt zichzelf ‘de enige, en dus de beste, Cuby & The Blizzards tributeband in Nederland’. Hun gedeelde liefde voor muziek uit de sixties en seventies zorgde voor het idee om een tributeband te beginnen. De band houdt zich qua repertoire aan de eerste tien Cuby-jaren; van het album ‘Desolation’ tot en met ‘Kid Blue’.

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL 2024

13, 14 en 15 juni 2024
Blues Village, Grolloo

3-dagenkaarten: € 209,- incl. servicekosten

Meer informatie op de website van Holland International Blues Festival.

De kaartverkoop start vrijdag 15 december om 10.00 via www.ticketmaster.nl.


Ook op Blues Magazine ...