Harry Muskee, zanger van de bluesband Cuby & The Blizzards krijgt zijn eigen museum. De boerderij in Grolloo die jaren lang fungeerde als opnamestudio wordt als alles goed gaat vanaf juni 2011 het Cuby-museum.

Cuby & Blizzards

In de jaren zestig nam Harry Muskee met zijn bluesband Cuby & The Blizzards er meerdere albums op. Stichting Erfgoed Muskee is de initiator van het museum.

De boerderij in Grollo wordt ingericht in de sfeer van de jaren ’60. ‘De sfeer van wonen en repeteren moet terugkomen, waarbij we de nadruk leggen op het werk en de historie van de band,’aldus een bestuurslid. Er zullen beeldschermen met koptelefoons opgehangen worden om beeld en geluid uit die tijd terug te luisteren. Ook wordt het Edison beeld dat Harry Muskee kreeg voor het album Desolation tentoongesteld.

Het museum verwacht tussen de 2500 en 5000 bezoekers per jaar. Door verschillende thema’s zoals de Sixties en de Blues wil het museum dit bereiken. Ook zullen er op kleine schaal optredens plaats gaan vinden. De opening van het museum staat gepland in juni, de maand dat Harry Muskee 70 wordt.

Bekijk hier de video van RTV Drenthe


Ook op Blues Magazine ...