JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy debuteerde in ’97 met zijn eerste Engelstalige americana album ‘Round Here. Drie succesvolle platen volgden. Toen maakte hij een taalswitch: americana muziek met Brabantse songteksten. Weer vier albums. ‘Laagstraat 443’ werd een ijkpunt voor vele Brabantse songschrijvers. ‘As Ge Ooit’ en ‘Nie Meer Goed’ zijn robuust en recht uit het hart en JW Roy wordt alom gezien als dé vertolker van americana in Nederland. Wie de man één keer live heeft zien spelen, raakt in de ban van zijn stem en prachtige liedjes.

“JW Roy geniet van het schrijven van liedjes. ‘Gaan zitten met een leeg vel papier en aan het eind van de dag een song op dat papier hebben, daar kan ik nog steeds zo intens gelukkig van worden.’ Je ziet dat hij het meent. Hij wil zijn muziek echt voelen en als het ware er in gaan wonen.”

Bezetting: JW Roy: zang gitaar, Judith Renkema: bas, Roel Spanjers: Hammond piano accordeon, Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten, Rob Wijtman: drums

Mercy John
Noem het Roots, noem het Americana, de muziek van Mercy John is duidelijk geïnspireerd door artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks. Gebruikmakend van akoestische of elektrische gitaar en soms een mondharmonica, schrijft hij bloedmooie liedjes die ontroeren en in je hoofd blijven hangen. Zijn eerste album werd al bejubeld door de kenners en afgelopen februari is het tweede album “This Ain’t New York” verschenen.

Mercy John

Mercy John

JW Roy + Mercy John
Groene Engel, Oss
17 februari 2017

JW Roy trekt door Nederland met zijn ‘Americana, Soul en Rock N Roll Tour’! Vrijdag 17 februari stond hij met zijn band voor een enthousiaste zaal liefhebbers in de Groene Engel te Oss. Het voorprogramma werd verzorgd door Mercy John. Blues Magazine fotograaf Marco van Rooijen was erbij en brengt met zijn fotoserie deze sfeervolle avond in beeld. Alle foto’s van de avond zijn te zien in dit album

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

JW Roy & Band

Alle foto’s van de avond zijn te zien in dit album


Ook op Blues Magazine ...