Foto Recensie: Mercy John - Let It Go Easy

Mercy John – Let It Go Easy
Format: CD – LP / Label: Butler Records
Releasedatum: 22 februari 2019

Tekst: Joop van Rossem

Als je niet beter zou weten, zou zo maar de indruk gewekt kunnen worden dat Mercy John een nieuwe ster uit de Amerikaanse rootsrock is. Niets is minder waar, Mercy John – in zijn paspoort staat John Verhoeven – is afkomstig van het Brabantse platteland en heeft er al een heel muziekleven opzitten.
In 2013 debuteerde hij als John Henry met het voortreffelijke ‘Five More Days And A Matter Of Somewhere’, voordat hij zijn naam wijzigde in Mercy John en met ‘This Ain’t New York‘ (2017) de vaderlandse americana-scene verbaasde.
Met ‘Let It Go Easy’ is het opnieuw raak, want het lijkt of het hem inderdaad makkelijk afgaat om wederom op de proppen te komen met een dozijn fijne rootsrock liedjes die altijd melodieus in elkaar steken waarbij zijn heerlijk relaxte stemgeluid de slagroom op de toch al lekkere taart is.
Maar ook zijn vaste vier begeleiders moeten hier worden vermeld, zij volgen hun voorman op een vanzelfsprekende manier. ‘Let It Go Easy’ is een geweldig consistent album met voornamelijk prima in het gehoor liggende up tempo rootsrock songs zoals Bullets For Sale, de Waylon-achtige rocker Enemy Fire, Demons, Knock Me Out en de Tom Petty-getinte recht-toe-recht-aan-rocker Waiting For Your Love. Maar ook in het rustige segment staat hij zijn mannetje getuige Safe Now en de rustige ballads Come Over Tonight en Cruel Love.
‘This Ain’t New York’ was al sterk, ‘Let It Go Easy’ gaat er nog overheen!


Tracklist:
01. Bad Start
02. Trains
03. Bullets For Sale
04. Enemy Fire
05. Demons
06. Safe Now
07. Knock Me Out
08. Come Over Tonight
09. Waiting For Your Love
10. Good Night, Good Night
11. Let It Go Easy
12. Cruel Love

Website: Mercy John

Concerten:
06 februari: Stukafest, Nijmegen
08 februari: Popeye, Hengelo
08 februari: De Cactus, Hengelo
17 februari: Paradox, Tilburg
24 februari: De Pul, Uden
10 maart: Kroepoekfabriek, Vlaardingen
15 maart: De Bosuil, Weert
6 april: Blauwe Kei, Veghel


Ook op Blues Magazine ...