3daysON is een driedaags festival op 29, 30 en 31 augustus 2008 voor de nieuwsgierige cultuur- en muziekliefhebber. Een ONgewoon festival met in de hoofdrol: nieuwe soundtracks voor een oude film, optredens in een caravan, hilarische rock & roll verhalen, vreemde muzikale ONtmoetingen, 13 liedjes over Deventer moordzaken, klassieke bewerkingen van oude computermuziek en nog veel meer ongewone combinaties van artiesten.

Het festival 3daysON in Deventer is een feestje om het vijfjarig bestaan van Productiehuis Oost-Nederland (ON) te vieren. Drie dagen lang zijn de ONgewoonste combinaties van artiesten en de mooiste producties van ON in en rond het Burgerweeshuis te zien en te horen.
Vrijdag 29 augustus staat in het teken van de meer roots en blues georiënteerde muziek met o.a. de Arabicana van NO blues en de Amerikaanse singer/songwriter Tracy Bonham.

Tracy Bonham

Haar debuutalbum “The Burdens of Being Upright” leverde Tracy Bonham awards, een gouden album en een nummer 1 wereldhit met “Mother, Mother” op. Dit succes zorgde ervoor dat ze jarenlang alle grote festivals in de wereld afreisde, waaronder ook een memorabel optreden in roze op ons eigen Pinkpop. Maar grote podia, veel reizen, drukke vliegvelden en onpersoonlijke kleedkamers gaan op een gegeven moment ook vervelen. Daarom gaat haar voorkeur nu uit naar akoestische concerten in kleinere zalen. Haar laatste album “In the city, In the woods” geeft een mooie staalkaart van haar nieuwe werk. Tijdens het 3daysON festival geeft ze het enige solo optreden van haar korte Nederlandse tour. Na dit solo optreden toert Tracy een aantal weken door Nederland met een band. Vanavond speelt Tracy veel nieuwe nummers waarbij regelmatig geëxperimenteerd wordt met viool dan weer met electrische gitaar. Haar bekende hitnummer “Mother Mother” ontbreekt uiteraard niet. Zij heeft er een geheel ander draai aangegeven en klinkt erg mooi. Ze heeft zichtbaar ‘fun’. Tijdens de laatste paar nummers komt bassist Anne-Maarten van Heuvelen (NO blues) nog even meespelen.

Tracy Bonham @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

Tracy Bonham @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

NO Blues & Friends (Sophie Cavez, Tres Manos, Tracy Bonham)

NO Blues, bestaande uit Ad van Meurs (ook bekend als The Watchman), Haytham Safia en Anne-Maarten van Heuvelen met begeleiding van Osama Maleegi en Ankie Keultjes, heeft voor 3daysON gasten uitgenodigd voor een zeer speciaal optreden! En met Tres Manos (aka Renë van Barneveld / Urban Dance Squad), Sophie Cavez (uit België, accordeon) & Tracy Bonham (USA) zijn dat niet de minsten.
Hun zelf uitgevonden muzieksoort Arabicana verbindt de Arabische taqsims met de Amerikaanse folk blues en is inmiddels wereldwijd een succes. Op 3daysON is uiteraard veel werk van de twee cd’s, “Farewell Shalabiye” en “Ya Dunya” gespeeld zoals een schitterende versie van Robert Johnson’s “Rambling On My Mind” door NO Blues getiteld “Rageen Rambling” en een prachtige uitvoering van Skip James’ “Nobody’s Fault But Mine”. Ook zijn er al wat nieuwe nummers gespeeld van hun nieuwe CD “Lumen”, die later dit jaar zal uitkomen.
NO Blues speelt eerlijke, ontroerende muziek die moeiteloos de weg naar je hart vindt.

Hierbij een foto verslag van de concerten van Tracy Bonham en NO Blues & Friends, gehouden op vrijdag 29 augustus in het Burgerweeshuis te Deventer.

NO blues & Friends @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

NO blues & Friends @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

NO blues & Friends @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

NO blues & Friends @ 3DaysON Festival, Deventer, NL

Website 3daysON : www.3dayson.nl
Website Productiehuis Oost-Nederland: www.oninternet.nl
MySpace No blues : www.myspace.com/nobluesnl
Website Tracy Bonham : www.tracybonham.com


Ook op Blues Magazine ...