Op zondag 2 oktober vindt in Hotel de Rustende Jager in Nieuw-Vennep de Dutch Blues Challenge 2022 plaats, georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. Na twee jaar stilte kan het blues-evenement weer van start.

Dutch Blues Challenge Finale 2022

Dutch Blues Challenge

De Dutch Blues Foundation is inmiddels ruim tien jaar bezig met het promoten van Nederlandse blues. De jaarlijkse Dutch Blues Challenge is een evenement waarvan de winnaars vervolgens deelnemen aan de International Blues Challenge in Memphis en de European Blues Challenge in een steeds wisselend Europees land. Bluesmuzikanten krijgen hierdoor een duwtje in de rug naar meer bekendheid en een opstap naar de grotere (inter)nationale podia. Afgelopen mei won de Nederlandse band Harlem Lake de European Blues Challenge in het Zweedse Malmö.

Finalisten 2 oktober

De challengecommissie heeft zestien ingezonden aanmeldingen beoordeeld op bluesinhoud, instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling. De deelnemers voor de Dutch Blues Challenge 2022 zijn bekend. De finalisten in de categorie bands zijn The Liberators, Gloomy Mess, Little Hat en Raymunda V. Voor de categorie solo/duo’s zijn drie acts geselecteerd, Reemers en de Greef, Barn and Belle en Theo Sieben. Zondag 2 oktober 2022 laten ze zien en horen wat ze in hun mars hebben en oordeelt de jury wie als beste uit de bus komen in beide categorieën.

Na de Dutch Blues Challenge is duidelijk wie Nederland vertegenwoordigt in Memphis tijdens de International Blues Challenge 2023 en bij de European Blues Challenge 2023 in Polen.

Toegangskaarten

www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge/tickets


Ook op Blues Magazine ...