Finalisten Dutch Blues Challenge 2024 bekend

De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand. In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaver en Merel van de Keer.

De challengecommissie heeft 25 aanmeldingen beoordeeld op bluesinhoud, instrumentaal en vocaal talent, originaliteit en uitstraling.

Dutch Blues Challenge 2024 (poster)

Op 6 oktober 2024 vindt de Finale Dutch Blues Challenge plaats, dit jaar voor het eerst voor het eerst in TivoliVredenburg Utrecht. De Dutch Blues Foundation en TivoliVredenburg willen het evenement samen nog beter op de kaart zetten in Nederland. Lucas Vroemen, voorzitter van de Dutch Blues Foundation daarover: “TivoliVredenburg is een van de meest gerenommeerde muziekzalen in Nederland. Die uitstraling, faciliteiten en de perfecte ligging in het midden van het land, naast het Centraal Station van Utrecht, zal zeker zorgen voor een boost van het evenement. We zijn erg blij met deze samenwerking”.

De finalisten worden 6 oktober beoordeeld door een onafhankelijke en professionele jury en laten in 20 minuten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium thuishoren. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge (EBC) in 2025 in Split, Kroatië.

De afgelopen editie van de EBC won de Nederlandse Robbert Duijf band, in navolging van The Ragtime Rumours in 2018 en Harlem Lake in 2022, waarmee Nederland laat zien veel blues talent met internationale potentie in huis te hebben. De EBC vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid en optredens op podia en festivals in heel Europa.

Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol hebben in de Nederlandse Blues scene. In het verleden zijn bluesawards uitgereikt aan grootheden als Harry Muskee, Oscar Benton en Lefthand Freddy, maar ook jonge talentvolle musici maken kans op een award, zoals Nienke Dingemans in 2023.

Tickets voor dit evenement zijn te bestellen op de site van TivoliVredenburg.

Meer informatie over de challenge- en de award-procedures is te vinden op de site van de Dutch Blues Foundation.


Ook op Blues Magazine ...