TivoliVredenburg in Utrecht is de nieuwe locatie voor de Dutch Blues Challenge. De twaalfde editie van de challenge voor bluesartiesten biedt bands, duo’s en solisten de kans om te laten zien dat ze thuishoren op een groot en professioneel podium. De Dutch Blues Challenge is op zondagmiddag 6 oktober 2024.
 
Dutch Blues Challenge TivoliVredenbrug (banner foto)

De Dutch Blues Foundation en TivoliVredenburg willen het evenement samen nog beter op de kaart zetten in Nederland. Lucas Vroemen, voorzitter van de Dutch Blues Foundation daarover: 

“TivoliVredenburg is een van de meest gerenommeerde muziekzalen in Nederland. Die uitstraling, faciliteiten en de perfecte ligging in het midden van het land, naast het Centraal Station van Utrecht, zal zeker zorgen voor een boost van het evenement. We zijn erg blij met deze samenwerking”

Ook TivoliVredenburg is verheugd met deze samenwerking. Sytse Wils, een van de programmeurs van het podium:

“Met de komst van Dutch Blues Challenge naar Utrecht geven we een impuls aan de blues programmering van TivoliVredenburg, een genre dat van oudsher, denk aan de legendarische Blues Estafette van Vredenburg, een belangrijke pijler is in ons aanbod”

Nederlandse bluesartiesten die kans willen maken op een podiumplek in TivoliVredenburg, kunnen tot 1 februari inschrijven via de site van de Dutch Blues Foundation: (https://www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-challenge)

Op 6 oktober 2024 beoordeelt een onafhankelijke en professionele jury de voor de finale geselecteerde bluesbands en duo’s/solisten. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge in 2025. Dat vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid. Eerdere winnaars -zoals Harlem Lake, Leif de Leeuw en Phil Bee- zijn inmiddels regelmatig te zien op nationale en internationale festivals en andere podia in heel Europa.
 
Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol hebben in de Nederlandse Blues scene. In het verleden zijn bluesawards uitgereikt aan grootheden als Harry Muskee, Oscar Benton en Lefthand Freddy, maar ook jonge talentvolle musici maken kans op een award, zoals Nienke Dingemans in 2023.


Ook op Blues Magazine ...