23e Blues Traffic live
Line-up: Twelve Bar Blues Band, Chicago Capitols, Ap&Pap
Zaterdag 25 november 2023
Dok 6, Helden-Panningen

Al 22 jaar van succesvolle edities mag je gerust zeggen dat Blues Traffic Live een traditie is geworden waar veel blues liefhebbers naar toe trekken. Nu geldt voor Blues Traffic een nieuwe datum en nieuwe plaats van handeling.
Hou 25 november a.s. vrij in je agenda want dan vindt er in Dok 6 te Helden-Panningen de 23e editie van Blues Traffic plaats. 
En ook nu hebben wij ervoor gezorgd dat er weer een prima line-up op het podium staat. Maar ook de nieuwe locatie zal ertoe bijdragen dat de blues sfeer optimaal is.
Op de 23e editie van Blues Traffic Live kunnen jullie genieten van onder meer het lokale duo AP&PAP; 12 Bar Blues Band en Chicago Capitols.
We starten om 20:00 uur en het einde zal op zondagmorgen in de hele vroege uurtjes zijn.
De entree voor deze avond hebben we zo laag mogelijk gehouden. Voor een luttele € 12,50 kun je de hele avond genieten van lekkere blues. En er is parkeergelegenheid voldoende in de omgeving.

Blues Traffic Live poster 2023

12 Bar Blues Band

Toen Jan J. Scherpenzeel aka J. J. Sharp en Kees Dusink in 2005 de 12BBB oprichtten hadden ze ongetwijfeld in hun achterhoofd dat dit niet zomaar een meeloper van een bluesband zou worden. Gelijk kregen ze want toen hun debuut CD: ‘The Blues Has Got Me’ in 2006 op de markt werd gegooid was hun naam in Nederland en daarbuiten reeds gemaakt. Op 29 mei 2015 viel het slotakkoord voor de legendarische 12BBB na 10 succesvolle jaren
De afgelopen jaren werd de stroom van aanvragen om de band nog een keer bij elkaar te brengen steeds groter. Ook bij de bandleden onderling werd het gemis steeds sterker en hebben gezamenlijk besloten aan de vraag te voldoen. De band draait vanaf 2022 weer volop! De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk(!) en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicago blues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals & Harmonica) en Kees Dusink, (Lead & Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme blues sfeer. Verder heeft 12BBB een top rhythmsectie die op zich al de moeite waard is om eens goed voor te gaan zitten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van 12BBB.


CD’s:
 The Blues Has Got Me (2006), E-mail From Heaven (2008), Key To Your Heart (2010), Life Is Hard (2012), LIVE (2023) 

YouTube: https://www.youtube.com/user/12BBB

Chicago Capitols

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt Chicago Capitols vette rhythm and blues uit de windy city van het midwesten in de jaren vijftig en zestig.
Blues met een dikke en volle hoofdletter.
Met o.a. songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters. 
De Chicago Capitols worden gevormd door frisse en enthousiaste muzikanten uit onder andere the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio. 
Zang en Blues harp: Erik van Tilburg, Gitaar: Jeroen Ansems, Drums: Daan van der Vorst, Bas: Joni Houtman 
De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Blues festivals en routes in Nederland. 
Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar o.a. Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België. 
Zo ook van de Bluesnacht in Assen, Wilhelmina Bluesplein tot het Wiekse witte blues van Maastricht en op de boot van Blues on the River in Rotterdam naar Texel Blues. 
 In het poppodium en clubcircuit speelden ze o.a. supports voor the Paladins, Brain Setzer Orchestra, the Hoax, Andre Williams, Jon Spencer, T 99, Seatsniffers, Kenny Wayne Sheperd en als heat up bij de return van de Red Devils bij hun KING KING comeback na 25 jaar, met Nederlandse bluesmaster Big Pete.

Ap&Pap

“Ap&Pap” zijn Ap en Geert Wijnands. Ze staan garant voor een avond afwisselende muziek. Het repertoire is veelzijdig en bestaat uit nummers van onder andere CCR, Stevie Ray Vaughan, The Eagles, Joe Cocker, The Shadows en Eric Clapton. De compacte (eigen) geluidsinstallatie kan een kroeg, maar ook uw privéfeestje van een volle sound voorzien. Geert – toetsen en zang / Ap – gitaar

YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PLW5vByhQCyeSjOLW3VWdLNhRn1EjoEPhY


Ook op Blues Magazine ...