Eric Steckel & Bas Paardekooper and The Blew Crue
Café Wilhelmina, Eindhoven
16 mei 2010

Eric Steckel & Bas Paardekooper

Mixed feelings bij Eric Steckel & Bas Paardekooper and The Blew Crue

Tekst & Foto’s : Gerrit Harmsen

Zeer regelmatig bezoeken we vanuit Utrecht het fijne Café Wilhelmina in Eindhoven. Het café heeft al jaren zijn deuren open voor de blues en aanverwanten. Indien men Eric Steckel samen met Bas Paardekooper op het programma heeft staan een uitermate goede reden om ook deze zondag richting Eindhoven te treinen.

Bij aankomst zitten de heren muzikanten heerlijk van de zon te genieten om rond 17.15 uiteindelijk toch te starten met waarvoor ze waren gekomen. Het terras vol, binnen is het schrikbarend leeg en komen we hooguit tot een 60-tal aanwezigen. Dit wekt bij mij toch wel enige verbazing, zeker vanwege het succes wat deze heren met hun tour in de winter van 2009 hebben gehad. In tegenstelling tot de tour in 2009 is het nu Eric Steckel die de gig opent en blijkt geleidelijk dat het optreden vooral om hem zal draaien. Misschien wel begrijpelijk, want deze kleine man

[160 cm] kan geweldig met zijn gitaar over weg, een supertalent!
De samengestelde setlist bestaat uit een mix van covers en een aantal eigen geschreven songs van zowel Eric als van Bas.
Na 20 minuten sta ik helaas al met klapperende oren… De versterker van Eric staat zo verschrikkelijk hard dat de het gitaar spel van Bas en de anders zo stuwende bassist Rene nauwelijks te horen zijn. Alle subtiele samenwerking lijkt te vervagen. Dus hebben we genoegen te nemen met vooral kijken i.p.v. luisteren en mogen we hopen dat het na de pauze anders zal zijn. Ondanks de opmerkingen vanuit het publiek naar zowel de geluidsman als de band staat ook na de pauze het geluid nog oorverdovend hard.
Een gemiste kans om met o.a. geweldige nummers als Little Wing, Red House, Come On In My Kitchen, Sweet Home Chicago, Empty Promises, Sweet Home Alabama en Hideaway het publiek ‘echt’ mee te nemen in de muziek. Velen houden dan ook gemengde gevoelens over aan het optreden.

Eric Steckel & Bas Paardekooper

Internet: www.ericsteckel.com , www.baspaardekooper.nl

De laatste tijd is in de concertverslagen ‘te vaak’ te lezen dat het volume knetterend hard is geweest. Wat is dat toch? Zijn we niet aan het doorschieten als een halve zaal oordoppen in heeft… ??


Ook op Blues Magazine ...