duvel blues 2021

Duvelblues maakt affiche bekend!

De kogel is door de kerk, de affiche voor deze nu al legendarische editie van Duvelblues ligt vast. We zijn super trots om op 17 juli vier Belgische kleppers van formaat te mogen verwelkomen. Verwacht je aan heerlijke oerblues met bigband allures van Tiny Legs Tim & The Elsewhere Bound Orchestra, zalige zachte blues met de soulvolle stem van Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers, stevige bluesrock met de levende legendes van Irish Coffee, en helemaal nieuw op onze affiche de godfathers van de Belgische Rock ’n Roll Walter Broes & The Mercenaries.

Plaats van gebeuren van de 19de(!) editie van Duvelblues is het festivalterrein in de Kaardijkstraat in Ruisbroek-Puurs. Het verloop van de dag wordt de komende maanden vastgelegd. Afhankelijk van de situatie zal bekeken worden op welke manier het festival veilig kan verlopen én het festivalgevoel behouden kan blijven.

Tickets zijn voorlopig nog niet beschikbaar, hierop is het nog even wachten. Afhankelijk van de situatie zal op het juiste moment het juiste aantal tickets beschikbaar gesteld worden. Dat gaat dus nog even spannend afwachten worden.

Het zijn spannende tijden voor ons allemaal maar met het hele Duvelblues team geloven we dat het goed komt! Tot snel, we missen jullie!

De line-up van Duvelblues 2021

Tiny Legs Tim & The Elsewhere Bound Orchestra
Om deze speciale editie van Duvelblues af te sluiten, nodigt Duvelblues een bijzondere combinatie uit op de planken. Tiny Legs Tim, de meest bevlogen bluesperformer van het land, krijgt voor de gelegenheid een negenkoppige band in steun. De virtuoze zanger/gitarist is als een kat met negen levens, die furore maakt met zijn uitgebeende, intense optredens. Met een big band (inclusief harmonicawonder Steven Troch) in de rug, wordt Tiny Legs Tim uitgedaagd om uit andere vaatjes te tappen. Een niet-te-missen evenement.

Bai Kamara Jr. & The Voodoo Sniffers
Hij is al ruim tien jaar een van de best bewaarde geheimen uit de Belgische muziekscène en wie hem ooit live zag, vergeet het niet licht. Intussen heeft de man, zoon van een in Brussel gestationeerde ambassadeur uit Sierra Leone, in zijn telefoonboekje de namen van Vanessa Paradis, Youssou n’Dour en Dani Klein staan. Bai Kamara Jr. brengt fijngevoelige, warme, haast spirituele muziek die niemand onberoerd zal laten.

Irish Coffee
De Belpop-geschiedenis heeft haar rechten. In het jaar dat de klassieker ‘Masterpiece’ 50 jaar (!) oud is, nodigt Duvelblues een stevige brok vaderlandse muziektrots uit. Irish Coffee, met roots in Aalst, heeft intussen een cultstatus als de groep die destijds de fundamenten van de hardrock goot in de Vlaamse klei. William Souffreau heeft na de gloriejaren van Irish Coffee met alle groten van de Belgische pop en rock samengewerkt, en keert nu terug naar zijn eerste liefde. Hoe dat tegenwoordig klinkt? De prima nieuwe plaat ‘Heaven’ doet het beste vermoeden. Klaar voor een verrassing?

Walter Broes & The Mercenaries
Wie dorstig is naar een stevige geut Rock ’n Roll, R&B, Country, Blues en Americana zal zich hier zeker kunnen laven. Als je weet dat hun roots in legendarische bands als The Seatsniffers, Moonshine Reunion en The Internationals liggen dan weet je dat we hier geen klein bier serveren. Mogen we ondertussen spreken van de godfathers van de Belgische rock and roll? Wat ons betreft zeker wel! Geloof je ons niet? Beluister hun nieuwe plaat dan maar eens … It’s going to be Nice and Neat!

Duvelblues
17 juli 2021
Festivalterrein – Kaardijkstraat, Ruisbroek-Puurs (Be)

Info: http://duvelblues.be/


Ook op Blues Magazine ...