oscar_benton02_2015

Dutch Blues Hall Of Famer Oscar Benton breekt na 30 jaar weer door met gemixte hit

Hoek van Holland – Hij had een internationale millionseller met Bensonhurst Blues, hij heeft nog steeds een grote schare fans over de hele wereld, hij is opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame en hij stopte in 2010 met optreden. Maar de muziek van Oscar Benton maakt een revival door dankzij de nieuwe generatie dj’s. 1 Oktober jl. was de release van EP-CD met ondermeer dance remixes van Bensonhurst Blues. “Music is my life en dit is mijn lijflied.”

Klassieker
Je weet dat je een klassieker hebt als nieuwe generaties je nummers ‘herontdekken’. Dat ondervond Oscar Benton wiens hoogtijdagen liggen in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Zijn blues nummers zoals ‘Not the same dreams’ en vooral zijn grootste succes ‘Bensonhurst Blues’ genieten ongekende populariteit op internet en daarbuiten. Je hoort ze onder creatieve youtube-clips, kunstijsschaats kampioenschappen en tot zijn grote verbazing zelfs in The Xfactor en The Voice of in Roemenië. Een van de vele Oost-Europeese landen waar Oscar en zijn songs nog steeds legendarisch populair zijn.

Into dance
Toen Oscar het verzoek kreeg om mee te werken aan een dance remix van Bensonhurst Blues was er geen enkele aarzeling. “Music is my life en dit is mijn lijflied. Ik ben er trots op dat het nummer ook de generatie van nu aanspreekt.” Met het eindresultaat is hij ook zeer tevreden. “De jongens achter het project hebben er iets geweldigs van gemaakt. Het is dan wel geen Blues, maar het heeft gevoel. Het pakt me.

Release 1 oktober
De fysieke EP-CD die is vanaf 1 oktober verkrijgbaar is, is aangevuld met twee van Oscar’s blues classics: ‘The Blues Got Me’ en “Gonna Leave You Right Now’.

Bensonhurstblues_CD_voorzijde

Website Oscar Benton

EP & Video
De video van Bensonhurst Blues dance & clubmixes is nu al te beleven op

 


Ook op Blues Magazine ...