Bluesmagazine brengt met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken, maar laten we ook Nederland niet vergeten. In deze aanvullende reeks, de Iconische Nederlandse blues albums.

Foto The Dutch Iconic Blues Albums - Oscar Benton Blues Band – Feel So Good

03 – Oscar Benton Blues Band – Feel So Good
Samengesteld door Hans Ros

Feel So Good is het debuutalbum van de Oscar Benton Blues Band, uitgebracht in 1968. De Oscar Benton Blues Band is een Nederlandse bluesgroep, opgericht door blueszanger Oscar Benton. Ze stonden bekend om hun krachtige en soulvolle uitvoeringen van bluesnummers.

De Oscar Benton Blues Band werd opgericht in 1967 door Oscar Benton. Ze begonnen als een blues-rockband en verwierven bekendheid in Nederland en Europa met hun stijlvolle interpretatie van de bluesmuziek. De band was sterk beïnvloed door Amerikaanse bluesartiesten zoals B.B. King en Otis Rush, maar had ook een unieke geluid dat zowel traditioneel als eigentijds was.

Op het album enkele covers van bekende bluesnummers. Deze covers tonen de band’s respect voor de blues-traditie en hun vermogen om klassieke nummers op hun eigen unieke manier te interpreteren. Op het album “Feel So Good” staan verschillende nummers die het kenmerkende geluid van de Oscar Benton Blues Band weerspiegelen.

Een van de bekendste nummers van het album is de titeltrack “Feel So Good”, een cover van Big Bill Broonzy. Het is een opzwepend bluesnummer met een krachtige zang van Benton en gitaarsolo’s die zijn stijlvolle gitaarspel benadrukken. Het nummer straalt een gevoel van vreugde en energie uit, wat kenmerkend is voor veel nummers van de band.

“Back Door Man” is een krachtig en rauw bluesnummer waarin Benton zijn krachtige stem laat horen. Hij zingt over zijn avonturen als een “achterdeurman”, een persoon die een geheime geliefde heeft.

Het album Feel So Good van de Oscar Benton Blues Band laat de krachtige vocale capaciteiten van Benton zien en hun beheersing van verschillende bluesstijlen.

Oscar Benton w/ Johnny Feel Good "I Feel So Good " 16 juni 2019 @ Bluescafe Apeldoorn, Netherlands

 
Meer luisteren van dit iconisch album luiteren check deze link


Ook op Blues Magazine ...