Charlie Watts

Anthology

EERSTE UITGEBREIDE OVERZICHT VAN DE JAZZCATALOGUS VAN CHARLIE WATTS VERSCHIJNT OP 30 JUNI 2023

De eerste uitgebreide bloemlezing uit de jazzcatalogus van een van ’s werelds meest geliefde en bewonderde drummers, de legendarische Charlie Watts, wordt op 30 juni uitgebracht door BMG.

Charlie Watts album cover Anthology

Anthology komt beschikbaar als dubbelvinyl en als dubbel-cd en is een monument voor de ‘andere’ muzikale identiteit van de gigant die de Rolling Stones meer dan 55 jaar ondersteunde. Het put uit een periode van bijna 20 jaar van zijn uitgebreide catalogus van jazzopnames in verschillende bezettingen, waaronder kwartet, kwintet, tentet en orkest. De collectie is zowel het perfecte aandenken aan een unieke artiest voor de oude toegewijden als de perfecte introductie voor nieuwe bewonderaars.

Anthology is een ode aan het smaakvolle en inventieve spel van iemand die een inspiratie was voor miljoenen mensen. En iemand die, genereus als hij was, de schijnwerpers richt op zijn briljante en zorgvuldig uitgekozen medewerkers. In Anthology zijn dit onder meer grootheden als zijn levenslange vriend en contrabas-getrouwe Dave Green, saxofonisten als Peter King, Evan Parker en Courtney Pine, trompettist Gerard Presencer, collega drummer Jim Keltner en zanger en Rolling Stones-livebandlid Bernard Fowler.

Deze zeer gewilde terugblik begint in 1986 toen Watts voor het eerst zijn eigen naam op een album had. Het bevat vervolgens selecties uit het mini-album From One Charlie uit 1991 van het Charlie Watts Quintet, hun albums A Tribute to Charlie Parker with Strings (1992), Warm and Tender (1993) en Long Ago and Far Away (1996), de samenwerking uit 2000 Charlie Watts – Jim Keltner Project en nog een liveset, Watts at Scott’s uit 2004, als het Charlie Watts Tentet.

De uitgebreide cd-tracklist wordt verder aangevuld met drie gewilde nummers van een optreden van Watts en zijn groep in het Swindon Arts Centre, waar ze versies van ‘Rockhouse Boogie’, ‘Ain’t Nobody Minding Your Store’ en ‘Swindon Swing’ spelen.

Anthology bevat tevens liner notes van muziekjournalist en presentator Paul Sexton, de auteur van Charlie’s Good Tonight: The Authorized Biography of Charlie Watts uitgegeven door HarperCollins.

Charlie Watts Anthology Pre-Order Here

LP TRACKLIST

LP 1

KANT 1:
Stompin’ At The Savoy
Flying Home
Practising, Practising, Just Great
Relaxing At Camarillo

KANT 2:
Blackbird – White Chicks
Cool Blues
You Go To My Head
If I Should Lose You
My Ship

LP 2

KANT 3:
Long Ago (And Far Away)
Good Morning Heartache
Never Let Me Go
Roy Haynes (Reprise)
Airto

KANT 4
Roll ‘Em Charlie
What’s New
Take The “A” Train

CD TRACKLIST

CD 1
Stompin’ At The Savoy
Flying Home
Practising, Practising, Just Great
Relaxing At Camarillo
Blackbird – White Chicks
Cool Blues
You Go To My Head
If I Should Lose You
My Ship
Long Ago (And Far Away)
Good Morning Heartache
Never Let Me Go

CD 2
Roy Haynes
Airto
Roll ‘Em Charlie
What’s New
Tin Tin Deo
Sunset and The Mockingbird
Take the “A” Train
Rockhouse Boogie (Previously Unreleased)
Ain’t Nobody Minding Your Store (Previously Unreleased)
Swindon Swing (Previously Unreleased)


Ook op Blues Magazine ...