Artiest: Mud Morganfield
Titel: Live With The Dirty Aces
Formaat: CD
Label: Blue Filth Records
Release datum: december 2008

Mud Morganfield - Live With The Dirty Aces

We hebben hier te maken met de oudste zoon van Muddy Waters, genaamd Mud, die vorig jaar al een album maakte getiteld “Fall waters fall” waarop hij begeleid werd door mensen als Tom Holland-gitaar-harmonica Hinds-harmonica- en Rick Kreher-gitaar, waarop pure Chicago-Blues te horen was en een beetje in het kielzog van zijn ongeëvenaarde vader.. Toch is Mudd wel ietsje anders, maar zijn stemgeluid lijkt er wel veel op, maar de nummers klinken anders, en dat is natuurlijk alleen maar goed. Leuk om te weten is dat er nog een zoon in de Blues actief is, nl. Big Bill Morganfield, die vroeger al menig festival opsierde en ook nummers van Muddy Waters speelde, maar wel degelijk een eigen stijl had, die funky getint was, en wat feller klonk.

Wel deze live-cd werd in Jersey opgenomen met The dirty Aces-bestaande uit: Giles Robson-harp-vocals-Filip Kozlowski-gitaar-Paul Brisson-bass-Tim Bryon-Drums, en naruurlijk de ster van de avond Mud morganfield-vocals.

Het album is ook pure Chicago-blues maar wel een met een beetje rauw randje, en een Mud die ook ietsje minder donker en diep klinkt, en een band die driftig en zeer bewogen hun soli neer zet. De stijl is een beetje funky, shuffleing en natuurlijk slow-blues te noemen, waarbij er veel ruimte wordt ingelast voor de diverse solisten als de Mondharmonica speler, die ook nog eens zeer verdienstelijk kan zingen.

We vinden op dit album 2 tracks van de meester van weleer, te weten het onvolprezen “mannish boy”, “Walking through the park”, die vooral een bij vlagen heftige uitvoering krijgen, maar ook vinden we absoluut een van de hoogtepunten “forty day’s and forty nights”.

We hebben hier te maken met the legacy van Muddy Waters die vooral eer wordt aangedaan, en derhalve zeer geprezen mag worden als iniatief, maar het zal ook zeker een punt extra zijn als Mud zelf nummers gaat schrijven op zijn volgende schijf toch? Een uitstekend live-document met voor de ware liefhebber Chicago-Blues naar hartelust—warm aanbevolen- uitgebracht bij Blue Filth Records.
(frank van engelen)

Tracks:
1 D.a. Strut
2 Been Mistreated
3 Walkin’ thru the Park
4 Forth Days and Forth Nights
5 What Is That That You Got
6 Hoochie Coochie Man
7 You Gonna Miss Me
8 I’m Ready
9 Mannish Boy

Website Mud Morganfield : www.mudmorganfield.com


Ook op Blues Magazine ...