oberg-blues-as-blues-can-getBluesgitarist Ted Oberg, een van de weinige gitaarhelden die ons land rijk is, maakt op 30 maart a.s. een opmerkelijke comeback. Op deze datum verschijnt de cd ‘Blues As Blues Can Get’ van de nieuwe, naar hem vernoemde band OBERG. Het laatste album waaraan Ted Oberg zijn medewerking verleende dateert nota bene van maar liefst 31 jaar (!) geleden, te weten de elpee ‘Blue Breeze’ (1978) van Livin’ Blues. Met deze legendarische Haagse bluesformatie, waarvan hij de oprichter en met zijn herkenbare gitaarspel de smaakmaker was, scoorde Ted Oberg grote (inter)nationale hits als ‘Wang Dang Doodle’ en ‘L.B. Boogie’.

De band OBERG is opgericht door gitarist/producer Will Sophie als eerbetoon aan Ted Oberg. De sound van de groep is nadrukkelijk gebaseerd op het zogeheten ‘twin guitar’ concept waarmee bands als The Allman Brothers en Thin Lizzy geschiedenis schreven. De beide topgitaristen Ted Oberg en Will Sophie vormen hiermee een naar Nederlandse begrippen uniek gitaartandem. Een sterke troef van de band is verder zangeres Liane Hoogeveen. Deze blondine mag zich met haar met blues doordrenkte rockstem tot een van de grote vocale talenten van ons land rekenen.

De cd ‘Blues As Blues Can Get’ is opgenomen in de befaamde, voormalige Dureco studio’s te Weesp. Dit studiocomplex is thans in handen van het multimediabedrijf E-Sound, tevens het platenlabel van OBERG. In 2009 fungeert de band als Nederlandse hoofdact op talrijke, vooraanstaande bluesfestivals.

Na zijn Livin’ Blues tijd (citaat: “De band is nooit officieel ontbonden. We zijn op vakantie gegaan en daar niet van teruggekeerd.”) is Ted Oberg afgestudeerd als ingenieur in de elektronica en heeft hij een conservatoriumstudie voltooid. Daarnaast is hij werkzaam als gitaardocent. Gedurende het laatste decennium was Ted Oberg weer veelvuldig actief als uitvoerend muzikant, waaronder met de Supersession Bluesband (eveneens een initiatief van Will Sophie) en tot voor kort de formatie Grand Slam.

Oberg

Website Oberg : www.obergblues.nl


Ook op Blues Magazine ...