Foto Blues Historie - Pre-war blues deel 48 Bumble Bee Slim

Bumble Bee Slim (1905 – 1968)
Samengesteld door Hans Ros

Admiral Amos Easton, beter bekend onder de artiestennaam Bumble Bee Slim, was een Amerikaanse Piemontese blueszanger en gitarist.
Easton werd geboren in Brunswick, Georgia, Verenigde Staten. Rond 1920 trad hij toe tot het Ringling Brothers-circus.

Hij terug naar Georgia en trouwde kort voordat hij met een goederentrein naar het noorden reisde naar Indianapolis, waar hij zich in 1928 vestigde. Daar ontmoette hij en werd hij beïnvloed door de pianist Leroy Carr en de gitarist Scrapper Blackwell.

In 1931 was hij naar Chicago verhuisd, waar hij zijn eerste opnames maakte, als Bumble Bee Slim, voor Paramount Records. Het jaar daarop was zijn nummer “B&O Blues” een hit voor Vocalion Records en werd uiteindelijk een populair volkslied. In de volgende vijf jaar nam hij meer dan 150 nummers op voor Decca Records, Bluebird Records en Vocalion, vaak vergezeld door andere muzikanten, waaronder Big Bill Broonzy, Peetie Wheatstraw, Tampa Red, Memphis Minnie en Washboard Sam. Enkele bekende nummers zijn “Feather Bed Blues”, “Ida Red” en “I’m Needing Someone”.

In 1937 keerde Bumble Bee Slim terug naar Georgië. later, begin van de jaren veertig verhuisde hij naar Los Angeles, Californië, blijkbaar in de hoop als songwriter en komiek door te breken in films. In de jaren vijftig nam hij verschillende albums op, maar die hadden weinig impact. Zijn laatste album werd in 1962 uitgebracht door Pacific Jazz Records. Hij bleef optreden in clubs rond Los Angeles tot hij stierf in 1968.

IF THE BLUES WAS WHISKEY - BUMBLE BEE SLIM (1935) on Vocalion 78RPM (original version)

Meer van Bumble Bee Slim luisteren, check dan deze link


Ook op Blues Magazine ...