Bas Paardekooper
Bas Paardekooper and the Blew Crue:
Nieuw album, Album Presentatie en Concert DVD opnames in
Cultuurpodium de Boerderij te Zoetermeer

Wie in december 2012 getuige was van de “Broken Heart For Sale” CD Presentatie van Bas Paardekooper and the Blew Crue weet dat dit viertal tot veel moois in staat is zodra het zich op het podium begeeft. Degenen die na afloop van het optreden in ‘De Boerderij’ te Zoetermeer het nieuwe album wisten te bemachtigen waren ook zeer te spreken over de studioversies van de toen nog “verse” nummers.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en “Broken Heart” doet het nog steeds goed. Tóch besloten Bas en Crue al tijdens het afgelopen jaar een begin te maken met het schrijven van gloednieuw materiaal voor een beoogde opvolger van “Broken Heart For Sale”. Zoals de band het zelf omschrijft: “We hadden geen haast. We hadden gewoon zin”. En blijkbaar hadden ze véél zin: Bas, Wouter, André en Roel leggen op dit moment de laatste hand aan de nieuwe nummers om ze al over twee weken toe te vertrouwen aan de magnetische geluidsband want de band gaat tijdens de opnames van hun nieuwe schijf voor de beroemde analoge warme en rijke sound van veel van hun inspirators. Volgens de band leent het nieuwe materiaal zich perfect voor deze klassieke manier van opnemen. Of dit betekent dat het nieuwe album ook op vinyl zal verschijnen laat de band nog in het midden.

Om de release van hun derde studioplaat te vieren presenteren Bas Paardekooper and the Blew Crue zaterdag 14 juni hun nieuwe album in, waar anders, Cultuurpodium De Boerderij te Zoetermeer. Terugblikkend op de succesvolle presentatie van “Broken Heart For Sale” heeft de band besloten om er dit jaar nog een schepje bovenop te doen en de gelegenheid aan te grijpen om een audiovisuele concertregistratie te laten maken van het optreden. Later dit jaar valt er dus ook nog een live CD en DVD te verwachten van het muzikale viertal. Mede vanwege de live opnames garandeert de band naast haar nieuwe werk ook een ruime selectie uit de ‘backcatalog’ ten gehore te brengen. “We zijn absoluut gevoelig voor verzoekjes” laten de heren weten. “Onze facebook pagina is daar prima geschikt voor”.

Met al deze zaken plus een goed aantal binnen- en buitenlandse optredens in het verschiet en een meer dan enthousiast team van bandleden, roadies en management zou 2014 weleens het jaar van (de) Paardekooper kunnen worden.

Band: Bas Paardekooper and the Blew Crue
Album release: mei 2014
Album titel: wordt nog aangekondigd
Album Presentatie en DVD opnames: 14 juni 2014
Locatie: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

Website band: www.baspaardekooper.com
Social Media: www.facebook.com/bas.and.crue


Ook op Blues Magazine ...