20 Jaar Bluescafe Apeldoorn,  met The Juke Joints En Bas Paardekooper & The Blew Crue, 4 Januari 2014

20 Jaar Bluescafe Apeldoorn, met The Juke Joints En Bas Paardekooper & The Blew Crue, 4 Januari 2014

Tekst en foto’s: Peter Vroon/
Video’s: William Lindner/ Johan Kraassenberg

Na het vieren van optreden nummer 4000 augustus vorig jaar, beleeft eigenaar Jan Kerseboom – de goedlachse brombeer – in januari 2014 het 20jarig jubileum van zijn Bluescafe in Apeldoorn.  Jan: een bluesman pur sang. 20 jaar sappelen. 20 jaar hard werken. 20 jaar biertappen. 20 jaar met leuke en minder aangename klanten. Kortom, het Bluescafe is een klein stukje hemel op aarde. Bands uit heel de wereld stonden op het podium bij Jan. Wanneer je niet een keer in het Bluescafe gespeeld hebt, tel je eigenlijk niet mee in Bluesland.

Jan heeft vele muzikanten naar Apeldoorn gehaald. Van Blues tot Prog, rock, van soul tot hiphop. Befaamd zijn de jamsessies die wekelijks plaats vinden. Afgelopen zaterdag speelden de Juke Joints en Bas Paardenkoper in het Bluescafe. Jan heeft zo zijn voorkeuren en daarom waren deze twee Nederlandse topbands in het Bluescafe om het feest luister bij te zetten.
In een vol en warm bluescafe werd de blues gespeeld met enthousiasme. The JukeJoints met de opzwepende klanken. De Zeeuwse band bracht de feeststemming er gelijk in met hun aanstekelijke mix van swing, rockabilly, rock ’n roll, bluesrock, chicagoblues en zydeco zoals we de band kennen. Met een fraai slot met het door iedereen enthousiast mee gezongen ‘Bring It On Home To Me’.

20 Jaar Bluescafe Apeldoorn,  met The Juke Joints
Juke Joints

Als tweede band was er Bas Paardenkoper en zijn Blew Crue met een gevarieerde portie uitstekend bluesrock. Met onder meer natuurlijk aan het slot het door alle aanwezige meegezongen refrein van de Hit ‘Broken Heart for Sale’. Het was weer zeer de moeite waard om aanwezig te zijn in het Bluescafe Apeldoorn. (zie video-impressies)

Bas Paardekooper & the Blew Crue
Bas Paardekooper & the Blew Crue

Alle eer aan Jan en de vrijwilligers die hem ondersteunen. Dankzij zijn spirit en inzet is er nog steeds veel mogelijk. En dat er veel mogelijk is in dit gezellige kleine intieme Bluescafe laat Jan Kerseboom ook weer zien door het 20jarig jubileum op zondagmiddag 26 januari af te sluiten met de volgende twee buitenlandse Top Bands: uit Engeland : Danny Bryant en uit België : The BluesBones!

Jan, we houden van je goedlachse brombeer en op naar het volgende jubileum.

Website: www.bluescafe.nl

The Juke Joints 'Bring It On Home To Me' 4 Jan 2014 @ 20th anniversary Bluescafe Apeldoorn NL
Bas Paardekooper & The Blew Crue Impressions 4 jan, 2014 @ 20th anniversary Bluescafe NL

Ook op Blues Magazine ...