Anders Osborne - American Patchwork (CD)

Anders Osborne
American Patchwork
Label: Alligator / Munich Records ; Release: 26 april 2010

Door Tom Moerenhout

Anders Osborne is oorspronkelijk een Zweed maar woont al lange tijd in New Orleans.
In 1989 bracht Osborne zijn eerste album ‘Doin‘ Fine’ uit, tot 2007 gevolgd door 7 andere CD’s waarvan het in 1995 uitgebrachte album “Wich Way to Here” met de 2 hitsingles “Favorite Son” en “Pleasin’ You” de meest succesvolle was.
Dat Osborne ook een succesvol songschrijver is voor anderen blijkt de voor Tim McGraw geschreven countryballade ‘Watch The Wind Blow Door’, die maar liefst meer dan één miljoen keer verkocht in de USA.
Voor Keb Mo schreef hij twee nummers voor diens met een Grammy Award bekroond album ’Slow Down’.

Zijn 10e album ‘American Patchwork’ is een bonte verzameling van tien songs met Osborne op zang, elektrische en akoestische gitaren, piano en percussie.
Hij wordt bijgestaan door Robert Walter op toetsen, bas, synthesizer en clavinet, Pepper Keenan gitaar/percussie en Stanton Moore drums in een uitstekende productie met een vette sound.
Wat een geweldig veelzijdige CD heeft Anders Osborne ( die er tegenwoordig als een soort Catweazle uitziet compleet met lange baard ) met zijn companen neergezet, 10 zeer uiteenlopende songs, dan weer krachtig rockend via track met een typische New Orleans feel naar een reggae achtige deun, tot en met onvervalste grunge-rock afgetopt door een akoestische ballad, oftewel “American Patchwork” dat zijn naam absoluut eer aandoet.

Tracks:
01. On The Road To Charlie Parker
02. Echoes Of My Sins
03. Got Your Heart
04. Killing Each Other
05. Acapulco
06. Darkness At The Bottm
07. Standing With Angels
08. Love Is Taking Its Toll
09. Meet Me in New Mexico
10. Call On Me

Sommige songs zijn te beluisteren op www.myspace.com/andersosbornenola

Website Anders Osborne : www.andersosborne.com


Ook op Blues Magazine ...