Foto Album recensie: The Sidekicks - Homemade

Format: Cd, vinyl, digital
Label: Eigenbeheer
Release: 21 maart 2024

Tekst: Aad Sneep

Het was voor mij een aangename verrassing toen ik het inmiddels alweer 3e album van THE SIDEKICKS beluisterde. De band heeft als thuisbasis het plaatsje Meulnhörn gelegen in Oost- Groningen en levert 9 eigen nummers af.

De cd getiteld HOMEMADE bracht me terug naar het geluid van de muzikaal gezien geweldige jaren ’70. De mix van blues en rock , soms vermengd met wat jazz en funk , werkt prima en komt op mij heel verfrissend over.

Het eerste nummer LAST FOOL gaat meteen lekker los met een pompende boogie waarin de hammondorgel en gitaar een hoofdrol spelen en word daarna gevolgd door de ietwat dromerige ballad BIRDS met in het midden een lekkere korte gitaarsolo. De rocker MIRROR is de spiegel die we ons moeten voorhouden hoe we ons heden ten dage gedragen ten opzichte van elkaar en HEY JIM is weer een lekker rustpuntje waarin Peter Hummel bewijst een prima gitarist te zijn en Teo de Haan vocaal zijn mannetje staat.

GET ME OUT OF HERE heeft een heerlijke funky ondergrond en YOU LEFT ME STANDING is een shuffle die lekker in het gehoor ligt. De lovesong KEEP THE FIRE BURNING deint zachtjes door en daarna het semi akoestische LAST TRAIN. De afsluiter WAY OF LOVE begint met een lekkere hammond waarna het over gaat in een jazz achtige blues met een fijne saxofoon.

Een eervolle vermelding wil ik geven aan het dames achtergrondkoortje en de productie die uitstekend uit de verf komen. We hebben er weer een prima Nederlandse band bij die zeker een groter publiek verdient.

The Sidekicks - Mirror | Homemade (Official audio)

The Sidekicks bestaan uit:
Teo de Haan – Zang/Mondharmonica
Peter Hummel – Gitaar
Arnout Arkenbout – Hammond/Piano
Fenno de Boer – Bas
Wim Entzinger – Drums

Tracklist :
1. Last Fool (5.28)
2. Birds (3.18)
3. Mirror (3.52)
4. Hey Jim (4.56)
5. Get me out of here (3.52)
6. You left me standing (3.55)
7. Keep the fire burning (4.44)
8. Last train (5.21)
9. Way of love (6.03)


Ook op Blues Magazine ...