Foto Album Recensie: The Devils - Goin' to the church

Format: CD, vinyl, digital
Label: RedLab Music
Release: 6 oktober 2023

Tekst: Jos Verhagen

The Devils zijn een blues rock formatie uit Kopenhagen, Denemarken, en met een album titel als Goin’ to the Church is het niet gek dat zij hun inspiratie putten uit het werk van The Red Devils. De blues rock die The Devils maken is dan ook full speed mondharmonica gedreven bluesrock.

In de tracklist van dit album vinden we een viertal Red Devil nummers terug, en zodra je deze hoort voel je dat meteen. Deze Devils weten hoe ze deze nummers moeten brengen. Going to Church, Black water roll, I wish you would en Taildragger, klinken mede door de klassieke Green Bullet-mondharmonica microfoon en het stemgeluid van Søren Bruun, ​​knetterend met een lo-fi-transistorgeluid in de jaren 50 stijl.

Het uptempo doorheen jagen van nummers van hun voorbeelden als Lazy Lester, Howlin’ Wolf, Sonny Boy Williamson en Willie Dixon maken dit een levendig album waarbij je, jezelf kunt voorstellen dat dit live een feestje is. Zanger/harmonica Søren Bruun, leidt het gezelschap terwijl gitarist Lars Diers, bassist Christian Balder en drummer Lars Lorentzen zorgen voor de gedegen pulserende bandsound. Hoewel ze veel leentjebuur spelen, maakt hun enthousiasme veel goed en is Going to church een lekkere plaat voor al diegene die The Red Devils een warm hart toedragen.

The Devils, Goin' to the Church

 
Tracklist:
1. Mean love
2. You got to loose
3. Black water roll
4. Going to church
5. I’ve been wrong
6. Sugar coated love
7. Shake your hips
8. I wish you would
9. Your humbuggin ‘me
10: Runnin’shoes
11 Taildragger

Socials:
Website: https://www.the-devils.com/
Facebook: https://www.facebook.com/thedevilsnobullshit
YouTube: https://www.youtube.com/@srenbruun-wk5qo/featured


Ook op Blues Magazine ...