Marcel Scherpenzeel viert zijn 35-jarig jubileum als muzikant

Gitarist/zanger Marcel Scherpenzeel viert zijn 35 jarig jubileum als muzikant en wil dat graag de komende tijd vieren met zijn fans. Hij gaat eerst naar Engeland voor zeven solo-optredens van 15 t/m 19 november en wil dan met zijn eigen band bestaande uit bassist Bobby Jacobs en drummer Damian de Weerd een celebrationtoer gaan doen om het jubileum te vieren.

Marcel Scherpenzeel (foto)

Veel mensen in Europa kennen Marcel nog van de acht jaar die hij speelde met Band Of Friends met de bassist van Rory, Gerry McAvoy . Marcel wilde echter ook eigen werk spelen en richtte daarna de huidige Marcel Scherpenzeel Band op. (zie recensie en interview BluesMagazine optreden Nederweert). Met deze band stond hij 9 september nog met groot succes op Bluesfestival De Doolhof Tegelen.

Marcel Scherpenzeel Plays Rory

Marcel begon 35 jaar geleden met zijn eerste band met John Gerrits en Eddy van de Meer en men speelde vooral op motor- en rockfestivals. Men trad veel op en deze formatie bestond zo’n vijftien jaar. Daarna kwam een andere drummer nl. David Snel en deze band bestond zo’n vier jaar.
Met John Maarten Witsel op drums en Henk Schutten op bas ontstond Wolfpin en die heeft tien jaar bestaan en daarna werd Marcel door Jerry gevraagd bij Band Of Friends.
Na acht jaar stapte Marcel uit BOF en begon de huidige MSB omdat hij weer meer eigen werk wilde spelen.
Op 3 november aanstaande treedt de huidige MSB op in Spirit of 66 Verviers als voorbereiding op de toer die dan volgend jaar zou moet plaatsvinden. Het moet een speciale toer worden. ook als herinnering aan de 21 jaar die samen met John en Eddy gespeeld zijn en met songs uit zijn vijfendertig jarige tijd als muzikant: oude MSB nummers, Rory nummers en nummers van de huidige band. Een celebration en overzicht van zijn muzikale loopbaan

Wil men de band de komende toer boeken dan kan men contact opnemen met Marcel op: marcelscherpenzeel@hotmail.com

Meer gegevens over de band en optredens op: www.marcelscherpenzeel.eu

(Marcel Scherpenzeel werd in 2016 door The Dutch Bluesfoundation gekozen als beste gitarist).


Ook op Blues Magazine ...