Foto The Iconic Blues Albums - Freddy King – Let’s Hide Away and Dance Away

10 – Freddy King – Let’s Hide Away and Dance Away
Samengesteld door Hand Ros

Het album “Let’s Hide Away and Dance Away” is het debuutalbum van de Amerikaanse bluesgitarist Freddy King, uitgebracht in 1961. Het album is een mijlpaal in de bluesmuziek en wordt beschouwd als een klassieker in het genre. Het album bevat een mix van instrumentale nummers, waarin Freddy King zijn opvallende gitaarvaardigheden demonstreert. Freddie King wordt beschouwd als een pionier van de elektrische bluesgitaar, waarbij zijn unieke speelstijl en krachtige geluid invloed hadden op latere generaties gitaristen.

Enkele topnummers van het album zijn:
“Hide Away” – Dit instrumentale nummer is uitgegroeid tot een van de meest herkenbare en geliefde bluesnummers uit die tijd. Het kenmerkende gitaarintro en de energieke solo’s maken dit nummer tot een tijdloze klassieker.

“Sen-Sa-Shun” – Dit nummer heeft een aanstekelijke groove en bevat prachtige gitaarriffs. Het is een showcase van King’s vaardigheden op de gitaar en zijn vermogen om emotie over te brengen met zijn spel.

“San-Ho-Zay” – Dit nummer heeft een funky shuffle-ritme en wederom brengt King zijn karakteristieke gitaarspel naar voren. Het nummer is een voorbeeld van zijn unieke vermogen om krachtige solo’s te combineren met een aanstekelijke groove.

“Just Pickin'” – Dit instrumental legt de focus op King’s virtuoze gitaarwerk. Door middel van prachtige melodieën en snelle solo’s toont hij zijn technische beheersing van de gitaar.

De nummers op “Let’s Hide Away and Dance Away” tonen de diversiteit en veelzijdigheid van Freddy King als muzikant. Het album is een belangrijke mijlpaal in de bluesgeschiedenis en blijft van invloed op generaties bluesmusici tot op de dag van vandaag.

Freddie King - Hide Away (Live)

 
Meer luisteren van dit iconisch blues album, check deze link


Ook op Blues Magazine ...