Texelblues 34ste editie
13, 14 en 15 oktober 2023
Locatie: centrum Den Burg-Texel

Info + Tickets: texelblues.nl

Met o.a.: Big Daddy Wilson (USA), Dan Patlansky (ZA), Eliana Cargnelutti (I),Micke Bjorklof & Bluestrip (FI), Sean Mack McDonald (UsA), Black Cat Bsiquit (B), G-Roots, Shaggy dogs (FR), Magic Frankie, Left Hand Freddy, Big Bo, Veltman Vintage Project, Ragtime Rumours, Detonics, Barn & Belle, Little Hat, Emily Hill Band, Lazy Gray, Copperhead County, Slap’n Quiff, Roy P-Cat, La Ratte, Luther’s, The Tarn House Renegads, Wouter Kiers Band, Luca and Uncle Rudi, Hipshake, Bluesselect, Sugar Mama en Parchman Farm

Texelblues 2023 poster

De 34ste editie van Texelblues komt eraan!

De 34ste editie Texelblues: Drie dagen lang luisteren en genieten van goede bluesmuziek.
Het belooft wederom een bijzondere editie te worden met veel extra’s. De organisatie van Texelblues heeft internationale en nationale blues-acts geprogrammeerd. Vrijdag 13 oktober, zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt Den Burg weer Den Blues.

Op zaterdag 14 oktober zijn er weer 2 Texelblues Plus-concerten en op zondagmiddag 15 oktober is er een gratis optreden van niemand minder dan Left Hand Freddy. Dit optreden wordt aangeboden door de Texelse Bierbrouwerij en vindt plaats in Café De Zwaan. Maar natuurlijk is er ook volop blues in de overige 12 verschillende locaties in Den Burg.

Het Texelblues festival heeft ook dit jaar weer een mooie line up.: een gevarieerd programma, blues artiesten uit binnen- en buitenland met veel jong talent. Het programma is enorm uitgebreid, met ongekend veel blues artiesten uit binnen- en buitenland.

Uit Amerika Big Daddy Wilson en Sean Mack McDonald. Uit Italië wordt Eliana Gargnelutti met haar band ingevlogen, uit Finland Micke Bjorklof & Blue Strip en uit Zuid Afrika Dan Patlansky. De winnaars van de Belgian Blues Awards Black Cat Biscuit zijn zoals zij zeggen ook present in België. Maar ook heel veel Nederlandse blues toppers, Barn & Belle, Magic Frankie, Detonics, Little Hat, Copperhead County, Ragtime Rumours, en één van Nederlands jongste gitaarspelers Luca & Uncle Rudi om er maar een paar te noemen. Van traditionele blues, naar blues-rock, naar Delta Blues en alle stijlen daartussen. Op verzoek van vele Texelaars is Emily Hill met haar band ook van de partij.

Maar ook onze eigen Texelse blues-bands mogen niet ontbreken op deze 34ste editie van dit festival. Bluesselect en Hip-shake met echte Texelse Blues.

Texelblues Plus-concerten

Voor de tweede keer dit jaar zijn er Texelblues PLUS-Concerten op zaterdagmiddag 14 oktober. Voor deze concerten zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze optredens vinden plaats in Question Plaza en in Stayokay tussen 15.00 en 17.00 uur. Informatie over de Plus Concerten vindt u op de website van Texelblues.

Meer dan 30 bands/artiesten op 12 locaties in het centrum van Den Blues (Den Burg). De volledige line-up en de locaties kun je vinden op de website texelblues.nl.

Op zaterdagmiddag zijn er ook een aantal leuke extra’s. Zo zijn er uitzendingen van Texelblues Radio vanuit het Glazen Paleis en gaat een mobiele bluesband, met niemand minder dan Magic Frankie, rond in het centrum van Den Burg.
Stayokay is weer omgetoverd tot een ware blues-tempel met op zaterdagmiddag 14 oktober een uniek Plus-concert van Nederlands beste gospelkoor G-Roots.

Om overvolle zalen te voorkomen heeft de organisatie besloten het aantal toegangskaarten te beperken. De online kaartverkoop is inmiddels al gestart en gaat boven verwachting goed. Dus zorg dat je er op tijd bij bent. Koop je tickets op tijd om teleurstelling te voorkomen. Je kunt je kaarten kopen via de website www.texelblues.nl/tickets.

Het wordt een onvergetelijke editie! Tot ziens op 13, 14 en 15 oktober!

Deelname aan deze win-actie is nu gesloten.

Deze actie loopt tot 18 september 2023.


Ook op Blues Magazine ...