Foto Texelblues Challenge 2019

Tijdens de 32ste editie van Texelblues festival is er een ‘Texelblues Challenge’ georganiseerd. Bands, duo’s en soloartiesten gaan de uitdaging aan om te laten zien en horen waarom zij op een gerenommeerd podium als Texelblues thuishoren.

De deelnemers spelen voor een groot publiek van echte blues liefhebbers en kenners en staan in de picture van bookers, festivals en de nodige blues media.

Voor deze eerste editie van de Texelblues Challenge hebben zich maar liefst 21 blues acts opgegeven, echter kunnen er maar 5 meedoen. De vakjury heeft naar lang beraad de volgende bands uitgenodigd om op zaterdag 12 oktober de challenge aan te gaan.

Possum Belly Overalls uit Amsterdam, ze spelen Ol’ time rustic blues een band waar je niet stil bij blijft staan.
Raymunda uit Amsterdam, zij heeft een stem als Janis Joplin
Betty Bravo uit Twente een rock ‘N bluesband met Pit!
The Mudbirds uit Friesland, blues liefhebbers zullen worden verrast door dit duo
Mike Martin & The Bluesboys uit Friesland, deze muzikanten zijn oude rotten in het vak en leven de blues.

De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury en deze selecteert één blues-act (een band of een solo/duo) die een prachtig prijzenpakket in de wacht kan slepen om zo hun bekendheid te vergroten in de nationale en internationale blues-scene. De winnaar zien we terug mainstage tijdens Texelblues 2020.

De Texelblues Challenge vindt plaats in het centrum van Den Burg op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur. De deelnemende locaties zijn; Café de Zwaan, Café Mans, Café de Slock, Brasserie de Lindeboom en Stayokay. Op de website en in de ‘Roadmap to Texelblues’ 2020 staat een blokkenschema wanneer de verschillende acts optreden. De toegang voor de Texelblues Challenge is gratis.

Texel Blues 2019
11, 12 en 13 oktober
Alle info HIER

Foto Texelblues Challenge 2019


Ook op Blues Magazine ...