THE ROLLING STONES – TOTALLY STRIPPED:
LIVE AT THE PARADISO AMSTERDAM 1995

Voor het eerst het complete Paradiso concert (26 mei 1995) op vinyl!

rolling-stones-Totally-Stripped-Live-At-The-Paradiso-Amsterdam-1995

Concerto en Plato brengen in samenwerking met Universal music 25 jaar na dato het legendarische Stones concert in Paradiso (1995) uit op vinyl. Het zal voor het eerst zijn dat het volledige concert met 20 nummers in totaal wordt uitgebracht als dubbel-LP. En omdat de tentoonstelling ‘The Rolling Stones – Unzipped’ in november naar het Groninger Museum komt, verschijnt de release op speciaal oranje gekleurd vinyl!

‘Totally Stripped: Live At The Paradiso Amsterdam 1995’ verschijnt op 180 grams oranje dubbel vinyl in een zeer gelimiteerde oplage van 3000 stuks. De release verschijnt op 6 november en zal alleen verkrijgbaar zijn in de winkels van Concerto en Plato en online via www.platomania.nl en platenzaak.nl.

In 1995 heerste er een ware Rolling Stones koorts in Nederland. Dat de band dat jaar openlucht- en stadionconcerten zou geven in Nijmegen, Landgraaf en Rotterdam in het kader van hun grote Voodoo Lounge-tournee was al bekend, maar in mei bleek plots dat de heren in het geheim de Amsterdamse Paradiso hadden afgehuurd voor het zogenaamde Stripped-project. Hierbij speelden ze uitgeklede, sobere versies van hun songs in een intieme setting. In de voormalige kerk aan de Weteringschans werd een week lang gerepeteerd en uiteindelijk twee maal opgetreden voor publiek – een unieke kans om de band in zo’n kleine setting te zien spelen. De opnames van het eerste concert, van 26 mei 1995, vind je terug op het album. Het tweede concert van een dag later werd toentertijd live uitgezonden op een scherm op het Museumplein, waar naar schatting 50.000 tot 80.000 mensen op af kwamen. Dit bezoek van de band aan onze hoofdstad staat dan ook nog bij menig fan in het geheugen gegrift.

The Rolling Stones
Totally Stripped: Live At The Paradiso Amsterdam 1995
Tracklist

KANT A
1 Not Fade Away
2 It’s All Over Now
3 Live With Me
4 Let It Bleed
5 Spider And The Fly

KANT B
1 Beast Of Burden
2 Angie
3 Wild Horses
4 Sweet Virginia
5 Dead Flowers

KANT C
1 Shine A Light
2 Like A Rolling Stone
3 Connection
4 Slipping Away
5 The Worst

KANT D
1 Gimme Shelter
2 All Down The Line
3 Respectable
4 Rip This Joint
5 Street Fighting Man

rolling stones groninger museum

The Rolling Stones Unzipped – Groninger Museum
‘The Rolling Stones – Unzipped’ is van 14 november 2020 t/m 28 februari 2021 te bezoeken in het Groninger Museum. Deze tentoonstelling geeft een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in 50 jaar geschiedenis van de band aan de hand van ruim 400 originele objecten uit de persoonlijke archieven van de bandleden. In het museum zijn bijvoorbeeld instrumenten en stage designs te zien, maar ook persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, posters, albumcovers en nog veel meer! De kaartverkoop start op 1 oktober. Ga naar voor meer informatie. www.groningermuseum.nl

The Rolling Stones Stripped // Foto: Anton Corbijn
The Rolling Stones Stripped // Foto: Anton Corbijn

The Rolling Stones: Live At Paradiso Amsterdam 1995 concertfilm in Paradiso

Twee voorstellingen The Rolling Stones: Live At Paradiso Amsterdam 1995 concertfilm

Maar liefst 25 jaar na hun legendarische bezoek aan Paradiso, worden de video-opnames van het concert van The Rolling Stones uit 1995 op 5 november 2020 vertoond op groot scherm in Paradiso. In lijn met de huidige coronamaatregelen, zijn er die dag twee vertoningen van de film: om 19:00 uur en om 22:30 uur. Tickets zijn direct verkrijgbaar via de website van Paradiso.

The Rolling Stones
In 1995 was al bekend dat de band dat jaar Nijmegen, Landgraaf en Rotterdam zou aandoen als onderdeel van hun ‘Voodoo Lounge’-tour, maar in mei dat jaar bleek ineens dat de heren in het geheim Paradiso hadden ingehuurd voor het zogenaamde ‘Stripped’-project. Ze speelden uitgeklede, ingetogen versies van hun nummers in intieme setting. Er werd een week in de voormalige kerk aan de Weteringschans gerepeteerd en uiteindelijk trad de band tweemaal op in Paradiso, wat voor het publiek een unieke kans was om de band in zo’n kleine setting te zien.

Totally Stripped
Om het 25-jarig jubileum te vieren, worden de concertopnamen voor de allereerste keer ooit op vinyl uitgebracht. De dubbel-LP ‘Totally Stripped: Live At The Paradiso Amsterdam 1995’ ligt vanaf 6 november op de planken in platenzaken. Voor deze bijzondere gelegenheid wordt de LP gedrukt op speciaal oranje vinyl.

The Rolling Stones live at Paradiso 1995
Donderdag 5 november 2020

Voorstellingen om 19.00 uur en 22.30 uur.
Kaarten zijn per direct verkrijgbaar via de website van Paradiso.

De voorstellingen voldoen door de gelimiteerde capaciteit en inachtneming van de verplichte 1,5 meter afstand tussen bezoekers aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.


Ook op Blues Magazine ...