Robin Thrush Jr
Music City Jam, Live In The Studio

Robin Thrush Jr -gitaar en zang
Robin Thrush Sr -basgitaar en zang
David Richardson –drums

Robin Thrush Jr - Music City Jam, Live In The Studio (CD)

De inmiddels 20 jarige Amerikaan Robin Thrush Jr is een veelzijdige jongeman, hij blinkt uit in karate (blauwe band), skating en speelt ook nog eens heel goed gitaar.
Op 19 jarige leeftijd is Robin de studio ingedoken om samen met zijn basspelende vader en drummer David Richardson alweer zijn derde album op te nemen en, zoals de titel al doet vermoeden, zijn de songs live in de studio opgenomen.
“Music City Jam” is een rauw en ongepolijst album geworden waar het spelplezier vanaf spettert. Het is een eerbetoon aan de helden van Robin met energieke bewerkingen van klassieke songs van o.a. Big Joe Williams, Bo Diddley, Cream en Ten Years After.

Het album opent met een donderslag, de bluesklassieker “Baby Please Dont Go” in een weergaloze versie die de live uitvoering van Ted Nugent uit 1978 naar de kroon steekt.
Robin dendert onverminderd door met een andere klassieker “Parchment Farm” dat de tijden van Blue Cheer doet herleven.
De argeloze luisteraar wordt verder verrast met versies van o.a. “Rock Me Baby” en “Who Do You Love” deze laatste uitmondend in een jam van maar liefs 14 minuten.
De van de Cream bekende nummers “Sleepy Time Time” “Steppin’ Out” en “Spoonful” klinken goed in het gehoor, maar kunnen de originelen niet doen vergeten.
Kunnen we dat Robin kwalijk nemen? Nee hoor, want Cream blijft na al die jaren nog steeds op eenzame hoogte staan en is niet te overtreffen.
Het album eindigt met “I Woke Up This Morning” (Ten Years After) en op het moment dat je denkt dat het nummer ten einde is volgt er weer een lange jam.

“Music City Jam, Live In The Studio” bewijst maar weer eens dat er nog steeds jonge gitaartalenten rondlopen die de bluesrock uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw een warm hart toedragen en levend houden.
Het album is speciaal aanbevolen voor de liefhebber van rauwe, “take no prisoners” bluesrock, in de stijl van Robin Trower, Blue Cheer, Cream en Jimi Hendrix.
(Stan van der Lugt)

Tracks:
01-Baby Please Don’t Go
02-Parchment Farm
03-M.C. Jam #3
04-Who Do You Love/M.C. Jam #4
05-Rock Me Baby
06-M.C. Jam #6
07-Music City Blues
08-Sleepy Time Time
09-Steppin’Out
10-Spoonful
11-I Woke Up This Morning/M.C. Jam #1

Website Robin Thrush Jr : www.robinthrushjrband.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.