Foto Release: The Last Hurrah - Modern Nostalgia

The Last Hurray (!!) is het geesteskind van de Noorse muziekkenner, producer en muzikant Hans Petter Gundersen. “Modern Nostalgia” wordt het vijfde album dat op 3 november verschijnt. Waar de laatste twee albums meer in de richting van ‘kosmische en harmonische Laurel Canyon Americana’ gingen, beweegt het nieuwe album zich in de richting van de Europese compositorische tradities, richting Engelse psychedelische folk uit de jaren 70 en poppy Franse chansons uit de jaren 60.

Begin 2020 verhuisde Gundersen met zijn vrouw/partner en pianiste Cecilie Leganger naar het Noorse platteland (Bovagen) en richtte een studio op in de kelder van het nieuwe huis. Alle normale muzikale live-activiteiten stopten vanwege Covid, maar hij had een hechte vriendenkring van geweldige muzikanten, die plotseling ook veel tijd hadden en regelmatig op bezoek waren om te jammen, op te nemen en te socialiseren, en samen een muzikale expressie te creëren; “Moderne nostalgie”.

De essentie van The Last Hurray (!!) van vandaag is drummer Stein Inge Braekhus, guzhengspeler Nora Yuyue Zheng, bassist Andreas Nausdal, pedal steel speler Marty Rifkin, violist Mari Persen, zanger Maria Due, pianist Cecilie Leganger en gitarist Hans Petter Gundersen. Gundersen nodigde ook drie van zijn eigen favoriete songwriters (allen geboren in de VS) uit als gastzangers op 4 van de nummers: Tim Scott McConnell (Ledfoot), Foster Timms en Shane Alexander.

Hun nieuwe album neemt de luisteraar mee op een liefdevolle maar originele reis. Onderweg vind je echo’s van Serge Gainsbourg, Bert Jansch, Joni Mitchell, Gram Parsons, Donovan, Belle & Sebastian, Marianne Faithful, Nick Drake, John Barry, Robert Wyatt, First Aid Kit, Ian Matthews, France Gall, Stephen Stills, Fleetwood Mac, Erik Satie, Van Morrison, Fleet Foxes, Sandy Denny, Gene Clark, Al Stewart, Françoise Hardy en John Martyn.

Bonnie Michelle

 


Ook op Blues Magazine ...