Foto Release: The Commoners - Restless

The Commoners willen er een nieuw topjaar van maken met de release van hun derde album, Restless. Het langverwachte nieuwe album, wordt door Gypsy Soul Records uitgebracht op vrijdag 21 juni 2024, en bevat tien nummers die je zintuigen grijpen en je laten grooven. Het album kan in verschillende formaten vooraf worden besteld op www.thecommoners.ca/store.

Na hun veelgeprezen tweede album Find A Better Way uit 2022 vervolgt het Canadese Roots-Rock kwintet hun muzikale reis om luisteraars te voorzien van een stevige dosis Southern rock, geaccentueerd met slidegitaar, veel orgel en oprechte zang.

“The Way I Am”, in na “Devil Teasin’ Me” de tweede single van het nieuwe album “Restless”, dat op vrijdag 26 januari 2024 digitaal uitgebracht is op alle streamingplatforms.

The Way I Am - The Commoners (Official Music Video)

 
‘The Way I Am’ klinkt met veel energie en lef door de luidspreker en straalt een onbeschaamd wilde geest uit, waardoor effectief de toon wordt gezet die past bij het thema van het album. De leadzang van Chris Medhurst pleit en wrikt over de pulserende bas van Ben Spiller en de ritmische percussie van Adam Cannon, waardoor de teksten in een echt rock-‘n-roll refrein terechtkomen, ondersteund door rijke harmonieën en jammerende riffs.

Gecombineerd met de aanstekelijke gitaarriffs van Ross Hayes Citrullo levert de nieuwe single een tweede portie anthemische, gitaargedreven rock op. Het is het perfecte vervolg op de vorige single, “Devil Teasin’ Me”, die immens populair bleek op de Britse klassieke rockradio, inclusief een run van 10 weken en meer dan 90 spins op Planet Rock.

Met iets meer dan drie en een halve minuut rockt ‘The Way I Am’ van boven naar beneden, gevoed door een band wiens optredens. Zoals Devils Gate Music zegt: “Het is een losbandige viering van het leven.”

RESTLESS – Tracklist:
1. Devil Teasin’ Me (4.25)
2. Shake You Off (4.00)
3. The Way I Am (3.42)
4. Restless (5.17)
5. Gone Without Warning (7.07)
6. Who Are You (Ain’t Knocked Down) (4.15)
7. Body And Soul (5.34)
8. See You Again (4.42)
9. Too Soon To Know You (5.11)
10. All That We Have (3.20)

Socials:
Website: https://thecommoners.ca/
Facebook: https://www.facebook.com/thecommonersTO
Instagram: https://www.instagram.com/thecommonersto/?hl=en
Youtube: https://www.youtube.com/c/TheCommoners[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Ook op Blues Magazine ...