Foto Release: Einar Solberg (Leprous) - The congregation (acoustic)

Format: CD, Vinyl, Digital
Label: Sony Music
Release: 16 Februari 2024

Einar Solberg is de frontman van de Noorse Prog Rock formatie Leprous. Eerder dit jaar bracht hij zijn debuut soloalbum ‘16’ uit. Maar begin 2022 ging hij solo een heel ander avontuur aan. Voor een speciaal live gestreamd optreden herinterpreteerde hij het Leprous-album ‘The Congregation’ in 2015 volledig, alleen piano en stem. Dat optreden krijgt een officiële audio-release als ‘The Congregation Acoustic’ en komt uit op 16 februari 2024.

Luister Einar nu de track ‘The Flood’ hier:

Einar Solberg - The Flood (acoustic)

 
Einar zegt over de release: “Ik ben super enthousiast, maar ook een beetje doodsbang dat ik deze live versie van “The Congregation” uitbreng. Het is rauw en onbewerkt en precies zoals ik het deed tijdens mijn livestream. Normaal gesproken zijn alle muzikanten tegenwoordig (waaronder ikzelf) gewend om dingen in de postproductie te repareren, maar op dit punt hebben we niets gedaan! Ik vind het soms cool om een ​​meer kwetsbare en minder ‘perfecte’ kant van jezelf te durven laten zien. “The Congregation” is waarschijnlijk het minst geschikte album waar we ooit een akoestische versie van hebben gemaakt, maar ik vind het verrassend goed gelukt!

Voor muziek liefhebbers die naast blues ook andere muziek kunnen waarderen is deze herinterpretatie van het album Congregation een luisterbeurt waard. De wijze waarop Einar Solberg zijn stem inzet laat horen dat hij een topzanger is zowel in het progrock genre en als solist. Congregation, een album twee geheel verschillende belevenissen.


Ook op Blues Magazine ...