Foto Release: Bongeziwe Mabandla: nieuwe single/videoclip "Soze" (soundtrack van de film "The Child Inside")

“Umntwana Ongaphakathi” (‘The Child Inside’) dompelt ons onder in Khumbula’s aangrijpende reis van zelfontdekking en genezing. De film onderzoekt de tumultueuze relatie tussen Khumbula en zijn innerlijke kind, dat zich afspeelt in een verlaten huis en een duistere taverne. Het verhaal weerspiegelt een psychotherapeutische oefening en komt voort uit Bongeziwe’s angstaanjagende nummer “Soze” van zijn album “AmaXesha”

De Zuid-Afrikaanse zanger/songschrijver Bongeziwe Mabandla is de laatste jaren ook flink buiten zijn thuisland aan de weg aan het timmeren. Voor zijn derde album “Iimini” (2020) kreeg hij vele handen op elkaar en ook zijn vele (Benelux/Europese) live-shows werden zeer goed bezocht en enthousiast ontvangen. Met zijn nieuwe album “AmaXesha” toont hij aan dat hij inderdaad is uitgegroeid tot het nieuwe gezicht van de Afro-folk; hij brengt originele, moderne, spirituele, dansbare, melancholische doch veelal vrolijke klanken, met verwijzingen naar Afrikaanse artiesten als Jabu Khanyile, Bongo Maffin, Miriam Makeba, Simphiwe Dana, Thandiswa Mazwai, Salif Keita en Busi Mhlongo, maar ook met (Westerse) invloeden van o.a. Tracy Chapman, Damon Albarn, Lauryn Hill, Bon Iver, Geoffrey Gurrumul, Sinkane en Michael Kiwanuka.

Bongeziwe Mabandla - Soze

 
Op “AmaXesha” werkt Mabandla weer samen met zijn kompaan/producer/multi-muzikant Tiago Correia-Paulo (oorspronkelijk uit Mozambique), die vooral het meer moderne en electronische muzikale pallet voor zijn rekening neemt. Ingetogen, gospel-achtige en traditionele folk (met teksten in zijn prachtige Xhosa taal) blijft de basis, maar door dit in een breder modern muzikaal spectrum te brengen (met drum loops en synthesizers), wordt de karakteristieke ‘modern world music‘ sound van Bongeziwe Mabandla, met zijn wendbare, sensuele, meditatieve en zoete stem, een mix van ‘funky folk, uplifting gospel, sweet soul, smooth jazz & atmospheric urban beats’!

Tracklist:
1. Sisahleleleni (part I)
2. Sisahleleleni (part II)
3. Ukuthanda Wena
4. Xesha (part I)
5. Noba Bangathini
6. Xesha (part II)
7. Hlala
8. Ndikhale
9. Thula
10. Soze
11. Hamba
12. Libali
13. Ubukho Bakho
14. Xesha (part III)


Ook op Blues Magazine ...