Foto Recensie: Copperhead county - Homebound

Format: CD, digital
Label: Copperhead County
Release: 21 Oktober 2022

Tekst: Jos Verhagen

Corvin Silvester (zang /gitaar), Robert van Voorden (gitaar), Jordy Duitscher (toetsen), Marja Boender (zang), Alex Stolwijk (drums) en Johan van Dijk (bas), zijn het beste bewaard gebleven geheim van Nederland voor mij, althans tot aan Culemborg Blues. Deze lovende recensie bracht mij naar het Ramblin roots Festival in Utrecht. Daar werd de release van hun album Homebound aangekondigd. Dit Album ligt nu hier voor me en ik ben er onderste boven van, dat er in Nederland zulke toppers rondlopen. Een werkelijk wonderschoon southern rock album met internationale allure.

Het kan aan mij liggen maar als ik Corvin hoor zingen moet ik meteen aan Ronnie van Zandt denken, iets in zijn stem, zijn intonatie doet me denken aan Ronnie ten tijde van het Street Survivors album van Lynyrd Skynyrd. De Openingstrack Sunny is een vrolijk klinkend lekker uptempo nummer dat je meteen past als een handschoen. Dreams of the south is langzamer in tempo met een mooie gitaar sound en kenmerkende meerlaagse zang zoals we meer op dit album gaan tegen komen. Het solo werk van Robert Voorden is superb. Ook in Quickjaw gaat hij tekeer eindigend in een heerlijk dubbelsolo met Corvin, die op gitaar ook zijn mannetje staat. Copperhead county heeft de tijdgenomen om de nummers goed uit te werken.

Een van de beste nummers op dit album is Solid Ground; dit bevat alles catchy riff, heerlijke zang, mooie koortjes, die gitaarsound, puur vakmanschap. Een man die ook een belangrijke rol speelt in de sound van Copperhead county is Jordy Duitscher, met zijn Hammond vult hij ongemerkt de gaatjes. Jammer dat hij gedurende het album niet wat meer ruimte krijgt. Want na de krachtige 4 openingsnummers van het album zwakt het wel een beetje af. Nummers als het mystieke Tonight we ride en JamMan lenen zich uitstekend voor een vette Hammond solo. Copperhead counnty sluit af met het vrolijk klinkende Sound of the summer. Verhalend over het horen van de stem van je geliefde geeft Marja Boender in dit nummer haar visite kaartje af, zij had net als de toetsen een wat prominentere rol verdient.

Maar ik ben aan het zeurpieten Copperhead County brengt gewoon een hoogwaardig album, Petje af.

Copperhead County - Solid Ground / OFFICIAL lyric video

 

Tracklist:
1. Sunny
2. Dreams Of the South
3. Quickjaw
4. Solid Ground
5. Enjoy The Ride
6. Queen of Vegas
7. Tonight We Ride
8. JamMan
9. Alpharetta Rain
10. Sound Of Summer

Webstite: https://www.copperheadcounty.com/


Ook op Blues Magazine ...