Foto Recensie: The Nelson Brothers - The Nashville Sessions

The Nelson Brothers – The Nashville Sessions
Format: CD – Digital / Label: NB Music Production
Releasedatum: 6 september 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Steve en Simon Nelson vormen het Britse duo The Nelson Brothers. Zij hebben de wereld rond gereisd met optredens en het schrijven van liedjes van The Midlands tot The Isle of Dogs, van de woestijn van Arizona naar Sidney, Australië, van Amsterdam naar Bermuda. Hun muziek is een mix van rootsrock, folk en americana. In 1993 komt hun debuutalbum ‘Hometown’ uit. In 1994 nemen ze hun tweede album op, maar de opnamebanden raken ‘verloren’.
Als Gateway Studios 10 jaar later wordt gesloten worden de banden ontdekt in een afvalcontainer. Met enkele aanpassingen wordt het album ‘Sacred River’ in 2015 uitgebracht. Daarvoor was in 2009 het album Places In The Heart’ uitgebracht, een album dat heel goede recensies krijgt. In 2017 wordt het vierde album uitgebracht.

 Begin september jl. verscheen het nieuwe album ‘The Nashville Sessions’. Het album opent met de in juli jl. uitgebrachte single The Good In Goodbye, een lekkere countryrocker met heldere zang van de Amerikaanse countryzangers en Grammy award winnares Gretchen Wilson.
Wilson neemt ook de vocalen voor haar rekening in het uptempo stevige You Will Be There. Na de mooi gezongen en met akoestische gitaar versierde ballad Little Hearts Can Have Big Dreams, gaat het er in het Waylon Jennings-achtige uptempo twangy The Hank Song weer steviger aan toe.
Het bluesy Steve Earle-achtige Can’t Outrun The Rain, met fraai banjospel van Jeff King en fiddle, is ook op single uitgebracht. Na de uptempo countryrocker Always Meant To Burn, met akoestische en elektrische gitaren, is in Leap Of Faith de schitterende zang van Gretchen Wilson weer te horen.
Lu Ray is een truckerssong met dobro, pedal steel en fiddle en de ballad Dance, met orgel en dobro, zou zo gezongen kunnen zijn door Don Williams. Na de prachtige countrysong If Memories Are Made Of This en het fraaie banjospel van Jeff King in Can’t Get Enough, is de gevoelige zang van een zekere Michelle te horen in de piano ballad Beautiful Things.
It’s Yours
is een mooi liefdeslied in de stijl van Jesse Winchester. Van de single The Good In Goodbye staan op dit album nog twee versies, een unplugged versie met een prominente bas van Mike Brigandello en een stevige Troy Olson (‘the cowboy form Arizona’) mix. Het slotnummer is geheel akoestisch met Steve Nelson zang en akoestische gitaar.

Conclusie:
The Nashville Sessions is een streling voor het oor.

The Good in Goodbye


Tracks:
01. The Good In Goodbye
02. You Will Be There
03. Little Hearts Can Have Big Dreams
04. The Hank Song
05. Can’t Outrun The Rain
06. Always Meant To Burn
07. Leap Of Faith
08. Lu Ray
09. Dance
10. If Memories Are Made Of This
11. Can’t Get Enough
12. Beautiful Things
13. It’s Yours
14. The Good In Goodbye (unplugged)
15. The Good In Goodbye (Troy Olsen mix)
16. The Beat Of Your Heart

Line-up:
Simon Nelson – elektrische gitaar, dobro
Steve Nelson – akoestische gitaar, vocals
Jeff King – elektrische gitaar, banjo
Mike Spriggs, Teddy Morgan, Bryan Sutton – akoestische gitaar
Mike Brigandello Alison Prestwood, Dave Pomeroy – bas
Steve Brewster, Paul Liem, Kenny Malone – drums
John Hobbs – keyboards
Dan Dugmore – pedal steel, dobro
Mike Johnson – pedal steel
Joe Spivey, Tammy Rogers, Rob Hajacos – fiddle
Gretchen Wilson, Chip Davis, Billy Davis, Tim Hopkins, Troy Olsen, Harry Stinson – vocals

Website: The Nelson Brothers


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.