Foto Recensie: The Dice - Southern Grace (EP)

The Dice – Southern Grace (EP)
Format: CD – Digital  / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 23 juli 2018

Tekst: Peter Marinus

Als een band uit het zuiden van ons land komt en zichzelf een Southern rockband noemt lijkt dit etiket zeer op zijn plaats. In het geval van The Dice uit Horst aan de Maas zou ik het etiket Southern rock willen vervangen door “Southern Rock Explosion” want, jongens, wat is dit een heftige en lekkere EP!!
De band bestaat uit Richard Kleuskens (zang, gitaar), Geert Kuijpers (bas), Jan van de Water (gitaar), Jack van ’t Groenewolt (drums) en the Twisted Gospel Singers, oftwel Cheraine Rubie, Juul Coumans en Fieke Geurts (backing vocals).
In 2018 verscheen hun eerste single ‘Smoking At The Smokestack‘ en nu is er dus deze EP met (jammer genoeg maar) vier nummers.

In de opener Freed From The Gallows hoor je gelijk al, dat je hier absoluut niet met Southern rock uit bijvoorbeeld The Allman Brothers Band hoek te maken hebt maar wel met een razende rauwe rocker met een punky intensiteit waarin ook wat onbehouwen hillbilly invloeden in opduiken. Een rauw en onbesuisd rockend nummer met gemeen riffende gitaren en rauwe zang.
De single Cry Sister No More heeft eenzelfde intensiteit. Een onbeschoft hard rockend nummer, en daardoor zooooo lekker!!! In dit nummer zitten wat Faces/Stones/Black Crowes invloeden verwerkt. Ik durf zelfs zo ver te gaan om de band in dit nummer als de Status Quo van de Southern rock te betitelen. En dat bedoel ik absoluut niet oneerbiedig maar als een groot compliment want The Dice klinkt net zo hard en intens als het oude Quo boogie werk. Ook voor een potje rauwe funky bluesrock in Bonnie And Clyde draait de band zijn hand niet om. Een nummer met een swampy geluid, vol met snijdend slidewerk en logge smerige grooves.
De afsluiter, Laid My Burden Down, begint met Stones-achtige gitaarriffs en gaat verder als een mid-tempo, maar nog steeds even rauw rockend, nummer met ingenieus slidegitaarwerk.

Het doel van deze prima band lijkt op deze EP te zijn geweest: niks polijsten!! Rocken!!! En dat doen ze dan ook vol overgave. Kom maar op met dat album!

The Dice - Bonnie And Clyde


Tracklist:
01. Freed From The Gallows
02. Cry Sister No More
03. Bonnie And Clyde
04. Laid My Burden Down

Website: The Dice

Je kan The Dice gaan bekijken op de volgende data:
30-09: Festival, Horst
12-10 Nu Of Nooit, Voorronde in Grenswerk in Venlo


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.