Tekst: Jos Verhagen

Tenille Townes is de rijzende ster binnen het spectrum van de Country/Americana. Ze liet bij afgelopen Rambling Roots festival in Utrecht al een verpletterende indruk achter. Om nog meer liefhebbers te overtuigen van haar kwaliteiten levert ze een drie song live EP af. Simpel genaamd Live Sessions. Twee spetterende country rockers, Same road home van haar album Masquerades uit 2022, en Someone’s daughter van haar EP Living Room Worktapes uit 2018 en later verschenen op het album The Lemonade stand. Deze EP sluit af met At last nog niet eerder opgenomen.

Same road home is een catchy tune met de karakteristieke stem van Tenille, de typisch country sound en poppy refreintje. Het is in deze uitvoering rauwer, het gepolijste van een studio album is vervangen door echtheid.

Someone’s daughter kent ook een mooie akoestisch versie (2018) en het is duidelijk een nummer van Tenille aan het hart gaat. De uitvoerig op de live EP is ruig, een lekker doodstampende country rocker.

At last is Tenille zoals je ze het liefst hoort. Een liefdeslied ontdaan van alle poespas, zo puur. Zichzelf begeleidend bezingt het ontdekken van de liefde zodanig dat door merg en been gaat, misschien niet altijd zuiver maar wel echt.

Voor degene die hun muzikale spectrum willen uitbreiden en die ook iets anders als blues kunnen waarderen, luister dan eens naar deze Tenille Townes. Je zult niet worden teleurgesteld.

Tenille Townes - Same Road Home (Live Sessions)

 
https://tenilletownes.com/


Ook op Blues Magazine ...