Foto Recensie: Susan Santos - No U Turn

Susan Santos – No U Turn
Format: CD – Digital / Label: TWH Records
Releasedatum: 11 januari 2019

 Tekst: Paul op den Kamp

De in Spanje woonachtige zangeres Susan Santos begint het jaar met nieuw werk. Met haar vijfde album is er weer zo’n teken dat 2019 een sterk blues jaar gaat worden. Na John Kilzer is er nu een vrouwelijke artiest die van zich laat horen.

Het gaat hier om liedjes die haast uit elkaar barsten van vreugde. Op intercity tempo schiet het album voorbij. Dit is muziek die uitnodigt om luidkeels mee te zingen en een dansje te wagen. Opvallend zijn de grote refreinen als lang uitwaaierende gitaarsolo’s’. Al wordt er (gelukkig) ook soms wat gas teruggenomen zoals op het kleine Dry River.

Je zou het muziek voor in de auto kunnen noemen, ideaal voor een lange rit op een zonnige dag. Snelheid maken in de cabrio terwijl er extra zonnestralen uit de speakers klinken. Direct ook de enige zwakke plek van ‘No U Turn’. Het geheel is even braaf als oppervlakkig, nergens schuurt het. Zowel in tekstonderwerp als de manier van zingen gebeurt er niets spannends of opvallends. De kwaliteit is goed maar je mist enige spanning of verassing.

Tegelijkertijd hoeft niet iedere nieuwe artiest de volgende Tom Waits of Marianne Faithfull te zijn. Waarom kan het specialisme van Susan Santos niet het zorgen voor positieve gevoelens zijn. Een speciale plek in de muziek dat meer aandacht verdient. Summer Is Coming, om George R.R Martin te parafraseren.

Dry River


Tracklist:
01. Blind Woman
02. Slown Down
03. Fool Me
04. Shaking All Over
05. Freedom
06. Heaven or Hell
07. Dry River
08. Feeling Good
09. Green
10. In Trouble

Website: Susan Santos

Te zien en te horen:
16.03 –  Heyhoef Backstage,Tilburg


Ook op Blues Magazine ...