Foto Recensie: Sari Schorr - Never Say Never

Sari Schorr – Never Say Never
Format: CD /
Label: Manhaton Records
Releasedatum: 5 oktober 2018

Tekst: Danny van den Deijssel

Sari Schorr maakte in 2016 een goede indruk met haar debuutalbum ‘A Force of Nature’. Twee jaar later is het tijd voor de opvolger hiervan. Voor deze plaat heeft ze een geheel nieuwe band bij elkaar gezocht. Op haar debuut werd het grootste deel van de gitaarpartijen verzorgd door niemand minder dan Innes Sibun (ex- Robert Plant). Beste een aardige uitdaging om die te vervangen. Toch is dat meer dan goed gelukt met de Britse gitarist Ash Wilson. Verder bestaat de band uit Roy Martin op drums en onze eigen Bob Fridzema, waarschijnlijk een van de meest gevraagde sessie toetsenisten in de blueswereld sinds hij King King verliet.

Het album bestaat uit negen eigen composities voornamelijk geschreven met producer Henning Gehrke. Verder bevat ook dit album net als het debuut een aantal covers te weten Never Say Never geschreven door Ian McLagan van de Small Faces en Ready For Love, geschreven door Mick Ralphs van Mott The Hoople. De titeltrack en tevens afsluiter van het album blijft heel dicht bij het origineel van Ian McLagan, een rustige ballad met een mooie plaats voor het orgel van Bob. Een waardige afsluiter en dus geen big bang. De cover van Ready For Love is ook iets meer een ballad geworden ten opzichte van het origineel maar dit doet het nummer zeker geen onrecht aan.

In openingstrack King Of Rock And Roll beschrijft Sari haar eigen weg naar de crossroads. Dit keer dus niet op zoek naar Robert Johnson, maar naar de King of Rock and Roll. De stemming zit er gelijk goed in en Bob en Ash laten zien goed op elkaar in gespeeld te zijn. De combinatie gitaar/orgel samen met de rauwe en krachtige stem zetten een lekker stevig geluid neer. De stem van Sari wordt vaak vergeleken met Janis Joplin of Beth Hart, heel eerlijk als ik dit nummer hoor doet ze me toch meer denken aan bijvoorbeeld een Ann Wilson (Heart).
Valentina begint lekker uptempo en heeft een goed meezingbaar refrein. Dit nummer gaat het live vast goed doen en zou een goede single kunnen zijn om Sari bij een breder publiek bekend te maken. Ash krijgt duidelijk de ruimte om zich in de kijker te spelen valt me op en dat is absoluut geen straf. Hierna volgt het nummer  The New Revolution wat mede geschreven is door Bob Fridzema. Heel even krijg ik het idee dat ze een alternatieve versie van Honky Tonk Woman gaan spelen door het intro, maar dan valt Bob snel in met zijn orgel. Je kan zeker horen dat Bob meeschreef want het orgel heeft een opvallende plek in dit nummer. Gelukkig maar want Bob is gewoon een uitstekende toetsenist die absoluut zijn moment of fame verdient op deze plaat.
Wat volgt zijn twee (rock)ballads. Beautiful is echt een rustmoment op de plaat en Turn The Radio On is een fijne rockballad met een vleugje country wat natuurlijk ook prima past bij de stem van Sari, denk hierbij een beetje aan de sound van Bonnie Tyler. Via de rockers Maybe I’m Fooling en Freedom komt het einde alweer in zicht.

Alles bij elkaar is duidelijk te horen dat Sari gegroeid is in de afgelopen twee jaar. Dan heb ik het niet zozeer over het geluid aan zich, want ik denk dat ze al vaak genoeg heeft bewezen een geweldig stemgeluid te hebben. Anders wordt je niet gevraagd om samen met Walter Trout te gaan touren namelijk. Nee, de songs klinken wat volwassener qua songwriting en daardoor levert ze gewoon een hele fijne plaat af.

Sari Schorr - Never Say Never UK Sept Tour [Official]


Tracklist:
01. King Of Rock And Roll
02. Thank You
03. Ready For Love
04. Valentina
05. The New Revolution (Sari Schorr, Bob Fridzema)
06. Beautiful
07. Turn The Radio On
08. Maybe I’m Fooling
09. Back To LA
10. Freedom (Sari Schorr & Steve Wright)
11. Never Say Never

Website: Sari Schorr

Tour:
08 november: Bibelot, Dordrecht
14 november: Spirit Of 66, Verviers (B)


Ook op Blues Magazine ...