Pokey LaFarge - Third Man

Pokey LaFarge – Third Man
Bertus 24.06.2013

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Hans Wolven

Als je liefhebber bent van een mengeling van blues, jazz en country, dan is dit zeker een aanrader. Perfecte instrumentbeheersing en lekkere tunes.

Central Time klinkt wat jazzy. Dat komt waarschijnlijk door de akkoorden. Toen ik de afbeelding van Pokey Lafarge zag, moest ik direct denken aan George Formby. En daar doet de muziek ergens in de verte ook wel wat aan denken. Niet moeilijk doen, maar een prima mix van gitaar, bas, drums.

The devil ain’t lazy doet wel wat denken aan een arrangement van het Deep river Quartet. Hat the rain wil bring is een nummer dat zo uit een musical zou kunnen komen. Niets ten nadele van de kwaliteit, maar dit kan ik geen blues noemen. Won’tcha Please dont do it is een lekker nummer. Als de groep ergens op straat deze muziek zou spelen, zou ik er wel bij stil blijven staan.

One town at a time geeft zeker de sfeer van de jaren veertig, vijftig. Kentucky Mae, gaat lekker rustig van start. Een beetje een variété nummer. Bowlegged woman swingt lekker doordat de bas een prima fundament legt en de gitarist zijn tonen goed weet neer te leggen. En een swingende piano.

City summer blues, wordt gespeeld zoals er vele groepen binnen deze sfeer dat kunnen. Gewoon direct en recht toe recht aan. Day after day geeft mij ook al weer dat Jazzy Deep river quartet gevoel. Let’s get lost gaat van start als een leuke ballad. Ik mis hier de eerdere backing. Close the door zit ook in de sfeer van de straatmuzikanten. Soms wat gipsy. Home away from home, brengt mij ook weer in de sfeer van de jaren vijftig muziek en George Formby.

Pokey LaFarge "What The Rain Will Bring"


Ook op Blues Magazine ...