Foto Recensie: Mustang Lola - Little Phantom Cowboy (single)

Mustang Lola – Little Phantom Cowboy (single)
Format: CD (single) / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 25 oktober 2018

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met Mustang Lola, een nieuwe loot aan de zeer snel groeiende Nederlandse singer-songwriters boom. Lola werd geboren als Liesbeth Hans in het plaatsje Hardenberg, in het Oosten des lands. Momenteel verblijft zij in Amsterdam en is zij ook nog actief met haar band Mustang Medicine.

Hier is zij dus solo te horen met een one track single. Eén nummer dus en dat is altijd wat aan de zuinige kant. Aan de andere kant kan zo’n nummer je ook ontzettend nieuwsgierig naar meer maken en dat is hier zeer zeker het geval.

Little Phantom Cowboy handelt een jongen, die eens per jaar aan zijn gewelddadige vader weet te ontsnappen door hem, in zijn fantasie, als een geest te kwellen en dus terug te pakken.
Een beklemmend verhaal dus, dat in dit nummer precies de juiste muzikale invulling heeft gekregen. Lola heeft namelijk gekozen voor een intieme, beklemmende inkleuring met slechts een akoestische gitaar, met hier en daar zwierig elektrisch gitaarwerk, en uiteraard haar zang. Zij heeft een stem waaraan zowel een zoetgevooisde kant zit maar waarin ook wat rauwere randjes zitten waardoor je af en toe aan het 70’s folk icoon Melanie moet denken.

Zelf noemt Lola haar muziek “sleaze country” wat volgens haar een mix van country met sleazy rock is. Dat hoor ik in dit nummer in elk geval nog niet terug. Wel een zeer aangenaam en tegelijkertijd beklemmend Americana nummer.

Ik kijk nu al uit naar meer werk van Mustang Lola!

Mustang Lola - Little Phantom Cowboy


Tracklist:
01.Little Phantom Cowboy

Website: Mustang Lola


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.