lisa cee - my turn

Lisa Cee – My Turn
Format: CD/ Label: Ripcat Records
Releasedatum: 22 Januari 2013

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Jan van Eck

Voor ons Europeanen is Lisa Cee nog een onbeschreven blad, voor de Amerikaanse volgers is dat al lang niet meer, zij timmert al jaren aan de weg en heeft nu eindelijk haar debuut cd. De zangeres die bekend staat om haar krachtige vocalen en swingende optredens, geeft zelf al aan dat deze cd, haar andere kant laat zien, een andere manier van tekst schrijven en rustiger vocalen.

Het album is geproduceerd door Johnny Mastro en wie dan denkt de typische Mastro sound te krijgen, komt bedrogen uit, alleen het nummer ‘Right man’ waar op hij zelf een lekker potje meeblaast, klinkt gelijk a la Mastro door zijn typerende harpspel. Het album varieert met blues(rock) en funky nummers en zelfs een country getint nummer zoals de titeltrack ‘My turn’.

Op de cd komt niet alleen de stem van Lisa goed tot zijn recht, er is alle ruimte voor de bandleden die zij om zich heen verzamelt heeft, wat dacht je van de namen BR Millon en Mike Hightower, diezelfde ruimte is er overigens ook voor de gastmuzikanten, 7 stuks in totaal. Door de veelzijdigheid van dit album is het een verrassende cd geworden, die zeker niet snel verveelt en die door velen gewaardeerd zal worden.

Band:
Lisa Cee – vocals, percussin
BR Millon – lead/aciustic/rhythm guitar, background vocals
Mike Hightower – bass, background vocals
Albert Trepagnier – drums on track 2, 3, 6, 7, 9, 11 & 12, background vocals
Jim Kersey – drums on track 1, 4, 5, 8, 10 & 13

Special guests:
Ron Dzuibla – baritone/alto sax on track 2, 5, & 13
Chris McCarthy – cello on track 14
Johnny Mastro – harmonica on track 8
Max Bangwell – bongos on track 7
Scott Abeyta – guitar on tracks 3 & 4, slide guitar on track 6
Edo Guidotti – piano on track 1, B3 on track 10


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.