Foto Recensie: Kim Simmonds - Jazzin’ On The Blues

Kim Simmonds  – Jazzin’ On The Blues
Format: CD /  Label: Panache Records
Releasedatum: 4 Augustus 2017

Tekst: Jos Verhagen

Net voordat Kim Simmonds met Savoy Brown de cd ‘Witchy Feeling’ uitbracht heeft hij om zijn oude roestige vingers te oefenen een akoestisch instrumentaal werkstukje ‘Jazzin’ On The Blues’ opgenomen. Onder zijn eigen naam Kim Simmonds is dit zijn vijfde akoestische werkstuk waar hij zijn gitaarskills laat horen. Deze cd is voer voor een ieder die het gitaarspel goed onder de knie wil krijgen. Het is zoals de Engelsen zeggen “textbook stuff”. Deze vijf akoestisch solo werkstukken omvatten niet alleen blues maar ook  country, American roots en new age. Overal is deze gitaar geweldenaar in thuis.

Nu zullen velen direct zeggen twaalf akoestisch werkstukken, dat wordt toch saai, maar niets van dit alles. Dit is voor de liefhebbers, voor mensen die de geniën in de muziek kunnen waarderen, hier geen mainsteam hitparade werk maar gedegen vakwerk bedoeld voor bloedbroeders. Naast negen werkstukken van eigen hand ook drie interpretaties:  She’s A Woman van de Beatles, True Blue van Bill Dogget, en Shop Around van Smokey Robinson/ Berry Gordy.

Het is wonderbaarlijk dat Kim Simmonds, na vijftig jaar optreden met Savoy Brown, na vijftig cd’s en platen, toch weer een nieuwe kant aan zijn muziek carrière kan bouwen. Dit is naast oefenmateriaal voor gitaristen ook fijne muziek voor op de achtergrond bij een dinertje. Persoonlijke favorieten, Theme For Deborah, en de titeltrack Jazzin’ On The Blues, waar Kim er ook nog eens een fijne mondharmonica solo uitgooit.
Met The Maze, krijg je het gevoel in een Spaanse bodega te zitten, het is een fijn nummer met een gitaar riedeltje dat in je hoofd blijft zitten.  Als je de drie interpretaties van de Beatles, Bill Doggett en Smokey Robinson beluisterd, zet er de originele er eens langs dan hoor je de interpretatie en de virtuositeit van Kim Simmonds het beste.

Dit is fijne muziek als je iets aan het doen bent en niet afgeleid wilt worden, ook niet door de muziek die je hoort, dit is muziek die je gefocust houdt op je taak. ‘Jazzin’ On The Blues’, gewoonweg virtuoze klasse.

Tracklist:
01. Dancing On A Memory
02. Walking The Guitar
03. Theme For Deborah
04. Surrender
05. Jazzin’ On The Blues
06. The Maze
07. She’s A Woman
08. Rollin’The Blues
09. Nightliner
10. True Blue
11. Shop Around
12. Fascination

Website: Kim Simmonds


Ook op Blues Magazine ...