Foto Recensie: Judy Blank – Morning Sun

Judy Blank – Morning Sun
Format: CD – Digital / Label: Munich Records – V2 Records
Releasedatum: 7 september 2018

Tekst: Filip Heidinga

De intussen 23-jarige Judy Blank is alweer toe aan haar tweede studio album. In 2014 bracht ze haar debuut album ‘When The Storm Hits’ met veel succes uit. Op dit album speelt Blank vooral piano maar voor haar tweede album besluit ze een andere weg in te slaan en op dit album horen we vooral gitaar en weinig piano. Over het algemeen komt de sfeer van het eerste album terug op het tweede maar heeft Blank ook nog een paar verrassingen in petto voor ons. En neemt ze je weer mee op reis door haar leven.

Het album begint met het klassiek klinkende country nummer Lay Me Down. Het nummer klinkt totaal anders dan de nummers op haar vorige album en meteen word duidelijk dat Judy Blank een andere weg is ingeslagen. Om vervolgens weer een andere weg in te slaan met het swingende Mary Jane. Een geweldig nummer met mooie teksten die nog dagen in je hoofd blijft zitten. De toon van Mary Jane komt ook weer terug in het volgende Tiger Eye Stone, een vrolijk klinkend countrynummer. En dit nummer wordt weer gevolgd door het prachtige kleine Tangled Up in You. Ruim drie minuten lang weet Blank je vast te houden met haar verhaal over de liefde.
Ook het volgende nummer Sweet Love heeft dezelfde sfeer als Tangled Up in You. Het nummer 1995 is weer zo’n prachtig nummer met de mooie tekst: “maybe i’m too young to grow old with you”. Een mooi kijkje in het leven van een jong verliefd stel.
Unbroken klinkt dan weer meer als het eerste nummer, maar met veel meer sfeer gestuurd door de muziek. Tijdens het nummer I Got A Man is het onmogelijk om stil te blijven zitten, en krijg je gewoon zing om met haar mee te swingen en te klappen en zingen. Voor het volgende verhaal van Blank neemt ze even de tijd, ruim vijf en een halve minuut om precies te zijn. Who’ve You Been Loving Lately is een schitterend nummer met verschillende tempo wisselingen over de liefde. Riverbed begint heel klein maar Blank bouwt het nummer langzaam op om weer klein te eindigen.
En zo klein als Riverbed eindigt begint Play Pretend. Blank sluit haar tweede album af met een erg mooi klein nummer.

Kortom: een album die elke country liefhebber in zijn/haar collectie moet hebben.

Judy Blank - Mary Jane (Official Video)


Tracklist:
01. Lay Me Down
02. Mary Jane
03. Tiger Eye Stone
04. Tangled Up In You
05. Sweet Love
06. 1995
07. Unbroken
08. I Got A Man
09. Who’ve You Been Loving Lately
10. Riverbed
11. Play Pretend

Website: Judy Blank


Ook op Blues Magazine ...