Foto Recensie: Judy Blank - Morning After (EP)

Judy Blank – Morning After (EP)
Format: CD / Label: Munich Records – V2 Records
Releasedatum: 1 november 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

De Utrechtse singer-songwriter Judy Blank (1995) is bekend geworden door haar deelname in 2013 aan het tweede seizoen van de beste singer-songwriter van Nederland. Ze bereikt de finale en wordt uiteindelijk tweede achter winnaar Michael Prins. In datzelfde jaar treedt ze ook op tijdens North Sea Jazz in Rotterdam. Een jaar later brengt ze haar debuutalbum ‘When The Storm Hits’ uit en speelt ze op diverse festivals waaronder Lowlands en in 2015 op Pinkpop.

Geïnspireerd door haar reizen naar de VS verandert Blank enigszins van stijl. In september 2018 verschijnt haar album ‘Morning Sun‘. Dit folkalbum is opgenomen in Southern Ground Studios in Nashville o.l.v. producer Chris Taylor. De carrière van Blank komt hierna in een stroomversnelling. Ze speelt op Noorderslag in Groningen en in Austin, Texas op het grote festival SXSW.

Op 1 november a.s. verschijnt de EP ‘Morning After’. Deze EP is ook opgenomen in Southern Ground Studios in Nashville. De officiële live release zal op 6 november plaatsvinden in het Utechtse poppodium EKKO.

‘Morning After’ bevat zes tracks. In het openingsnummer en tevens de nieuwe single Goldmine, horen we de ‘nieuwe’ sound van Judy Blank. Het is een lekker rockend nummer. Heerlijk is het basspel en de backing vocals van ‘the good pals community choir’.
In het jazzy What It Is laat Blank horen dat ze een fantastische zangeres is met haar heldere stem. In het uptempo Oh Honey, dat begint met een fraaie bassolo, geven ‘the good pals’ ook weer acte de presence.
Na de fraaie ballad Angel In Me is in het mooie ingetogen liedje Pretty Far Judy alleen met haar gitaar en mooie zang te horen. In het slotnummer 1995 toont Blank weer haar sterke vocale kwaliteiten. Een waardig slot, ook dankzij de subtiele begeleiding en ‘the good pals’.

Conclusie:
Judy Blank krijgt terecht van vele kanten lof toegezwaaid. Deze EP smaakt naar meer.

Judy Blank - Goldmine (Official Arttrack)


Tracks:
01. Goldmine
02. What It Is
03. Oh Honey
04. Angel In Me
05. Pretty Far
06. 1995

Line-up:
Judy Blank – zang, elektrische gitaar, wurlitzer
Ethan Ballinger – gitaar, synthesizer
Lee Holland – drums
Joe Dicky en Rich Brinsfield – bas
Molly Martin, Annika Bennett, Ginger Bennett, Max Marshall, Christiana Zollner, Rachel Rowland, Dan Davis, Ethan Ballinger, Pepper Said – ‘good pals community choir’

Website: Judy Blank


Ook op Blues Magazine ...