Foto Recensie: Jenny Van West - Happiness To Burn

Jenny Van West Happiness To Burn
Format: CD / Label: Jenny Van West Music
Releasedatum: 20 april 2018

Tekst: Bennuman

De langverwachte opvolger ‘Happiness To Burn’ van haar debuutalbum ‘Something Real’ in 2015 en de EP ‘Honey & Hive’ in 2016 kwam uit op 20 april.

In tegenstelling tot de eerdere releases, die geproduceerd werden door Ed DesJardins, is haar tweede album geproduceerd door de bekende singer-songwriter Shane Alexander in zijn Buddhaland Studio’s in Los Angeles. Hij zorgde ook voor een begeleidingsband van top kwaliteit: Jesse Siebenberg (lap steel, pedal steel, dobro), Carl Byron (piano, orgel en accordion), Ted Russell Kamp (bas en zang) en Austin Beede (drums). De muziek en teksten van alle nummers zijn van haarzelf.

Het is een zeer gevarieerd album geworden met tien vlotte nummers en ingetogen ballads, mooie melodieën en teksten die zowel verhalend zijn als gevoelig. Ook de stijlen variëren tussen jazzy, rock & roll, folk en country. De arrangementen zijn prachtig zoals van deze producer verwacht mag worden, maar waar ik echt van onder de indruk ben is de stem van Jenny Van West: fluwelig zacht, vol en met karakter en een moeiteloos gezongen bereik. Een stem om verliefd op te worden!
Ook raad ik je aan de teksten er even bij te nemen als je dit album beluisterd, ze zijn helder net als haar muziek, hebben een mooie diepgang, humor, en zijn prachtig in harmonie met de muziek.
Verwen jezelf, je naasten en je omgeving en luister naar ‘Happiness To Burn’ van Jenny Van West.

Er zijn plannen voor een korte Nederlandse tournee vanaf de derde week in november tot de eerste week in december van dit jaar.


Tracks:
01. Happiness to Burn
02. Live In A New Way
03. Never Alone
04. 45
05. Where I Stand
06. Empty Bowl
07. Twenty Seven Dollars
08. Thresholds
09. Can’t Have You Now
10. Embers

Website: Jenny Van West


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.